Sport

SPORTSKI RIBOLOV NA MORU, ŠRD Zubatac Zadar

Ivan Galzina prvak a Luka Gredičak viceprvak prvak države u sportskom ribolovu štapom iz brodice

Ivan Galzina prvak a Luka Gredičak viceprvak prvak države u sportskom ribolovu štapom iz brodice

Završena su pojedinačna državna prvenstva u disciplini lov štapom iz usidrene brodice za juniore do 21 godine te seniore. Zadrani iz ŠRD Zubatac Zadar osvojili su zlato, srebro i dvije bronce.

U seniorskoj konkurenciji nakon dva lovna dana, sa jednakim brojem plasmanskih bodova, zbog težinske razlike ipak je titulu pojedinačnog prvaka države osvojio Ivan Galzina  sa 14.979 grama. Klupski kolega Luka Gredičak imao je 14.080 grama dok je trećeplasirani David Pinezić iz ŠRD Meduze Rovinj imao 13.453 grama.

- Proteklog vikenda istarski Novigrad bio je domaćin pojedinačnog državnog prvenstva. Prvak sam države drugu godinu za redom. U ovom prekrasnom ribarskom mjestu sam se i 2023. godine okitio titulom svjetskog prvaka. Dinamičan i tehnički zahtjevan ribolov. Odlična organizacija. Ova titula znači i potvrda reprezentacije za svjetsko prvenstvo 2025. koje će se održavati u Crnoj Gori.- rekao je Ivan Galzina.

Ekipno srebro osvojio je par Marko Sikirić i David Bajlo također reprezentativci Hrvatske u ovoj disciplini. David Bajlo imao je najtežu ribu natjecanja, kantra od 651 gram.

U kategoriji juniora do 21 godine na nedavno održanom pojedinačnom državnom prvenstvu za juniore do 21 godine u Puli, Dominik Ferjančić iz ŠRD Zubatac Zadar osvojio je pojedinačnu broncu te je u ekipi sa Bornom Benić osvojio također broncu.

- Dominik ima status reprezentativca do 21 godine te će ove godine nastupiti na svjetskom prvenstvu u Irskoj. Nakon prošlogodišnjeg 5.mjesta na državnom prvenstvu ovo je korak više zato čestitke Dominiku i samo naprijed. – poručuju iz ŠRD Zubatac.

Iduće natjecanje očekuje ih već sljedećeg vikenda u Rijeci ekipno državno prvenstvo za seniore i juniore U21.


Reci što misliš!