Politika

Slijede izbori

Počinje posljednja sjednica 7. saziva Sabora

 Počinje posljednja sjednica 7. saziva Sabora

Aktualnim prijepodnevom počinje posljednja sjednica Sabora u ovom, sedmom sazivu. Bit će to oporbi prilika za rešetanje premijera i ministara, a njima pak da se pohvale učinjenim u dosadašnjem mandatu.

Još sedam dana rada, pa će se Sabor raspustiti. Danas se okupljaju na uobičajenom aktualcu, a onda na dnevnom redu 20. sjednice imaju čak 94 točke, a još će se dopuniti rebalansom, zakonom o švicarcima. Odradit će samo ono što procijene da je najvažnije jer idući petak bit će dan za pozdravljanje.

Šef Sabora Josip Leko ranije je najavio:

"Predsjednik Sabora može reći da je dobio takvu sugestiju da sazove sjednicu Hrvatskog sabora na redovno zasjedanje i da pripremi mogućnost korektne rasprave do 25. rujna kako bismo mogli pripremiti državu i društvo da funkcionira do novog mandata Sabora i Vlade", rekao je Josip Leko.

U ovom tjednu saborska većina trebala bi pripremiti prijedlog odluke o raspuštanju. Nakon toga predsjednica će raspisati izbore najranije 30 dana, a najkasnije 60 od raspuštanja parlamenta. Matematika kaže da ćemo na izbore jednu nedjelju u studenom.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.