Politika

Za će biti i HDZ

Sabor o Vladinom rješenju o franku

 Sabor o Vladinom rješenju o franku
Patrik Macek/PIXSELL

Sabor će danas raspravljati o zakonskom rješenju koji je ponudila Vlada a koji će izjednačiti dužnike s valutnom klauzulom u franku s onima čiji su krediti vezani uz eure.

Na bankama je koje pružaju otpor da izvrše konverziju o svom trošku i u roku od 45 dana. Za će biti i HDZ. Tema franak nije zaobišla ni saborski aktualac.

Ministar financija Boris Lalovac na plastičniom je primjeru objasnio rješenje za švicarski franaka i pozvao zastupnike da svi podrže zakon.

"Jedan bankar u Hrvatskoj godišnje zaradi kao 50 vrhunskih liječnika. Postavljamo pitanje: je li to ono društvo koje želimo, neravnopravnosti i cjelokupni oblike devijacije. Zato smo cijelo vrijeme govorili i još jednom apeliram: molim vas da kada bude glasanje, da donesemo ovaj zakon jedinstveni", rekao je Lalovac.

Da bi jedinstva moglo biti, dalo bi se zaključiti po posljednjim izjavama koje stižu iz HDZ-a. Šef te stranke Tomislav Karamarko, izjavio je da će njegova stranka podržati zakon o franku,iako je on pun rupa.

"Tvrdimo da će to na rkaju plaćati porezni obveznici, a ne banke. Ipak, podržat ćemo 60 tisuća ljudi i njihove obitelji, to su zaslužili. Nije zanemariv broj i ne možemo to zanemariti", kaže Karamarko.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.