Politika

Riječ predsjednice RH

Grabar-Kitarović: Hrvatska može imati ulogu ulaznih vrata Kine u Europu

 Grabar-Kitarović: Hrvatska može imati ulogu ulaznih vrata Kine u Europu

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je Posebnu upravnu regiju Narodne Republike Kine Hong Kong gdje se susrela s glavnim upraviteljem Leungom Chun-Yingom.

Predsjednica Republike upoznala je glavnog upravitelja sa svojim razgovorima s najvišim kineskim dužnosnicima tijekom kojih je utvrđen veliki prostor za produbljivanje gospodarskih odnosa, priopćeno je iz Ureda predsjednice.

Tijekom sastanka razgovaralo se o mogućnostima povećanja suradnje, posebice pomorske suradnje i pomorskog prijevoza i logistike između Hong Konga i hrvatskih luka.

U tom kontekstu, Predsjednica je rekla kako Hrvatska može imati ulogu ulaznih vrata u Europu, posebice uzevši u obzir inicijativu "Jadran-Baltik-Crno more", komplementarnu kineskoj inicijativi "Kina+16".

U svijetlu otvaranja predstavništva Hrvatske gospodarske komore u Šangaju, Glavni upravitelj ukazao je na mogućnost suradnje s mnogobrojnim predstavništvima komora u Hong Kongu.

Ovim posjetom završen je službeni posjet Predsjednice Republike Narodnoj Republici Kini i Hong Kongu, dodaje se u priopćenju Ureda predsjednice.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.