Politika

Izbori 2015.

Slabi rezultati za stranku Željke Markić

Slabi rezultati za stranku Željke Markić
Davor Javorovic/PIXSELL

Stranka Željke Markić nigdje nije zabilježila značajan rezultat

Željku Markić u političke visine lansirao je homofobni referendum kojim su Hrvati prije gotovo dvije godine odlučili kako je brak životna zajednica muškarca i žene, a ta odredba je unesena u Ustav. Velika prašina koja se tada podigla, a onda i rezultati koji su išli u prilog Željki Markić, političarki u nastajanju dali su krila.

Pred parlamentarne izbore tako se pojavila nova stranka: U ime obitelji - Projekt Domovina.

Stranka je nosila prepoznatljivo ime udruge, a njeni vođe, u prvom redu Željka Markić, očekivali su desetak mandata bez obzira što im ankete nisu bile naklonjene.

Izborna noć pokazala je da su ankete bile točne. Stranka Željke Markić nigdje nije zabilježila značajan rezultat, a pod time mislimo da se nigdje nije niti približila prelasku izbornog praga.

U I. izbornoj jedinici U ime obitelji: Projekt Domovina dobila je 1,49%. U II. stranka Željke Markić dobila je 1,43%, u trećoj tek 0,43%. U četvrtoj su dobili 1,34%, u petoj točno 1%. U šestoj su se zaustavili na 1,15%, u sedmoj na 1,11%. U osmoj izbornoj jedinici dobili su 0,80%, u devetoj tek nešto više, 0,91%, a na krajnjem jugu zemlje, u desetoj izbornoj jedinici tek 0,98%. Najbolji, ali i dalje beznačajan rezultat stranka Željke Markić dobila je u XI. izbornoj jedinici, u dijaspori, gdje su uhvatili 1,52%.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.