Politika

Izbori 2016

Projekt Domovina ne izlazi na izbore u rujnu

Projekt Domovina ne izlazi na izbore u rujnu
Davor Javorovic/PIXSELL

Politička stranka Projekt Domovina priopćila je u četvrtak da neće izaći na prijevremene parlamentrane izbore, ali će potaknuti svoje birače i podupiratelje da izađu te da svoj, preferencijalni glas, daju kandidatima koji će ih predstavljati na pošten i dosljedan način.

"Projekt Domovina će surađujući s udrugom U ime obitelji svojim biračima i podupirateljima u svakoj izbornoj jednici preporučiti kandidata koji se zalažu za zaštitu i promicanje braka i obitelji, vjerskih i građanskih sloboda, demokratizaciju Hrvatske te borbu protiv svakog oblika korupcije," najavljuju iz te stranke, koja je na izbore u studenom 2015. izašla samostalno pod imenom U ime obitelji - Projekt Domovina, dobila 24.000 glasova, ali nije prešla "visoki" izborni prag od pet posto.

"Istovremeno, 90 posto stranaka u lijevoj i desnoj koaliciji svojim je glasom poduprlo tri ili četiri puta manje birača, ali su ušli u parlament trgujući s dvjema najvećim strankama, HDZ-om i SDP-om. Ovim samostalnim izlaskom još smo jednom potvrdili nepravednost izbornog sustava za čiju je promjenu građanska inicijativa 'Birajmo zastupnike imenom i prezimenom' prikupila više od 380.000 potpisa hrvatskih birača", poručuju iz stranke Projekt Domovina.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.