Politika

Do sada je obrađeno 99%

Grčić: Koalicija Hrvatska raste s IDS-om i dijelom manjina vodi

 Grčić: Koalicija Hrvatska raste s IDS-om i dijelom manjina vodi

Državno izborno povjerenstvo u ovim trenucima trebalo bi objaviti podatke sa svih biračkih mjesta.

Do sada je obrađeno 99%, a prema privremenim rezultatima relativni pobjednik Izbora je Domoljubna koalicija s 59 mandata, zatim slijedi Hrvatska raste s 56 i Most s 19 zastupnika. IDS i PGS osvojili su tri, HDSSB kao i Milan Bandić 2, a Živi zid i Uspješna Hrvatska jednog zastupnika.

U sabor je ušlo i 8 zastupnika manjina. Na izbore je izašlo gotovo 61% birača.

Ni lijeva ni desna koalicija neće sastaviti Vladu bez MOST-a. Kako doznajemo, čelnici MOST-a u ovim trenucima razgovaraju iza zatvorenih vrata o daljnjim potezima.

Drago Prgomet izjavio je ranije kako u politici ništa više nije kao što je bilo jučer dodavši kako su ovo ozbiljna vremena koja traže odgovornost i ozbiljne promjene u društvu, a ako to HDZ i SDP ne shvaćaju, onda ne shvaćaju izazove ovog vremena.

Inače, SDP-ov Branko Grčić začudio se što je HDZ sinoć proglasio izbornu pobjedu s obzirom da, kako kaže, koalicija Hrvatska raste s IDS-om i dijelom manjina vodi.

"Imamo naše partnere koji su s nama u vladi, IDS, onda smo zapravo mi pobjednici ovdje na domaćem terenu u Hrvatskoj, to je stvarnost. To je ono što nam daje određenu početnu prednost. Kada se tome pridruže glasovi dijaspore onda je to izjednačena situacija," rekao je Grčić. U HDZ-u koji je još sinoć proglasio izbornu pobjedu nadaju se da će oni sastaviti Vladu s MOST-om. Njima je navodno bliska i ideja da se pokušaju dogovoriti i s dijelom članova te stranke kako bi sastavili potrebnu saborsku većinu.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.