Politika

Postizborne slagalice

Karamarko i Petrov sastat će se poslijepodne u Dalmaciji

Karamarko i Petrov sastat će se poslijepodne u Dalmaciji

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko sastat će se u petak poslijepodne u Dalmaciji s predsjednikom Mosta nezavisnih lista Božom Petrovom, potvrđeno je neslužbeno Hini iz HDZ-a.

Za sada nije poznata lokacija ni točno vrijeme susreta predstavnika Domoljubne koalicije s predstavnicima Mosta.

Most je u četvrtak na svom Twitteru objavio da će se predstavnici Domoljubne koalicije naći s predstavnicima Mosta nezavisnih lista na zajedničkom sastanku u petak poslijepodne u Dalmaciji zbog dodatnih usuglašavanja.

Nakon neuspjelog pokušaja konstituiranja Sabora, Most nezavisnih lista pozvao je u četvrtak čelnike koalicija Hrvatska raste i Domoljubna Hrvatska na zajednički sastanak u ponedjeljak u podne, te poručio da oni ostaju dosljedni svojim zahtjevima. U slučaju odaziva samo jedne strane, iz Mosta poručuju da će samo s tom stranom nastaviti razgovore  o formiranju reformske Vlade. Također,  poručili su,  stoje na raspolaganju i za ranije sastanke sa svakom stranom pojedinačno, a sve radi pronalaženja što bržeg i kvalitetnijeg rješenja za trenutnu situaciju. 

Most u priopćenju poručuje da će odgovornost, ako dođe do novih izbora, biti isključivo na SDP-u i HDZ-u, s obzirom na to da prvi pokušaj konstituiranja novog saziva Sabora nije uspio zbog izostanka konsenzusa oko imenovanja predsjednika Sabora.  

HDZ je u petak poručio kako mora obaviti konzultacije s koalicijskim partnerima prije nego što odgovori na poziv koji je Most uputio čelnicima HDZ-a i SDP-a na zajednički sastanak, a SDP je sinoć objavio da će se koalicija Hrvatska raste odazvati pozivu na taj razgovor.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.