Politika

Grabar-Kitarović je iznimno drago da je konstituiran Sabor

Grabar-Kitarović je iznimno drago da je konstituiran Sabor

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je u ponedjeljak novinarima kako joj je iznimno drago da je konstituiran Hrvatski sabor, čestitala je novoizabranom predsjedniku Željku Reineru i svim saborskim zastupnicima i zastupnicama, te poželjela uspješan rad na dobrobit Hrvatske.

Ne moraju se uvijek slagati oko izjava, ali nadam se da će se slagati oko ciljeva i raditi na dobrobit Hrvatske, rekla je Grabar-Kitarović novinarima.

Kada je riječ o sastavu Vlade, to ne mogu predvidjeti, to ovisi o ministrima, rekla je. Što se tiče roka za sastavljanje Vlade, hoće li to biti mjesec dana ili dulje, Grabar-Kitarović je napomenula kako u ovom trenutku nitko nije tražio nikakve produžetke, a tek smo na početku procesa, te je pozvala na strpljenje.

"Vjerujem da će proces ići svojim tijekom kako treba i nadam se da ćemo uskoro imati stabilnu Vladu", rekla je predsjednica.

Upitana znači li povratak starog imena Sabora - Hrvatski državni sabor, kako je nagovjestio Reiner, povratak u prošlost, Grabar-Kitarović odgovorila je kako taj naziv ne znači povratak u prošlost "u smislu rada".

"Ne bih se opterećivala prošlošću. Hrvatski državni sabor, zašto ne? Radimo za sadašnjost i budućnost", kazala je.

Iz govora akademika Reinera mogle su se čuti vrlo pozitivni stavovi da se ujedinimo oko ciljeva razvoja Hrvatske. To su vrlo pozitivne poruke, ocjenila je Grabar-Kitarović.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.