Politika

Osvrt na sigurnosne mjere

Grmoja: Zaštitarima ističe ugovor, o produljenju razmišljamo

Grmoja: Zaštitarima ističe ugovor, o produljenju razmišljamo

Glasnogovornik MOST-a Nikola Grmoja u razgovoru za Index rekao je kako vjerojatno više neće biti potrebe za angažmanom zaštitarske tvrtke General Security nakon što im sutra istekne ugovor. Stvar je, rekao je Grmoja, čisto u činjenici što će doći do formiranje nove Vlade ili do novih izbora.

"Zaštitarima ističe ugovor, mi smo morali angažirati zaštitarsku tvrtku nakon što je na pregovore ušao čovjek koji nije bio pozvan ni sa jedne strane. Ugovor im ističe, vidjet ćemo hoće li biti daljnje potrebe za njegovim produljenjem. Ako se uspije formirati Vlada onda neće biti potrebe za njihovim angažmanom. Ako se bude išlo na nove izbore također nema potrebe", rekao je Grmoja za Index negiravši da postoji neki drugi razlog mogućeg prekida suradnje sa tvrtkom Enimarka Ponjevića koji je pozornost javnosti privukao objavom na Facebooku gdje je Ostojića prozvao da je naložio od MUP-a da mu, koristeći analitički softver 12, naprave analizu kontakata Bože Petrova.

"Vidjet ćemo hoćemo li to produživati ili ne. Ljude ne poznam osobno, s jednim od njih sam se jednom rukovao", rekao je Grmoja za Index.

Što se tiče formiranja Vlade idući tjedan trebalo bi doći do konačnog dogovora.

"Idući tjedan bi glavnina stvari trebala biti definirana ili nedefinirana", rekao je Grmoja koji nije negirao mogućnost novih izbora.

MOST ne odustaje od MUP-a

Pojavile su se špekulacije da bi MOST mogao odustati od MUP-a ako dobije zdravstveni sektor.

Glasnogovornik MOST-a Nikola Grmoja Indexu je rekao da takvi navodi nemaju veze istinom i da nisu točni. MOST kaže, nikako ne odustaje od MUP-a.

Kao što su već u više navrata MOST-ovci poručili javnosti je da će inzistirati kod HDZ-a da njima pripadne MUP.

"Tražimo MUP jer dosad nije bilo nikakvog nadzora nad njima, službe su se posljednjih 20 godina bavile političkim borbama i obračunima", rekao je Grmoja.

Domagoj Ivan Milošević, član HDZ-ovog pregovaračkog tima neki je dan pak na upit zašto svi žele MUP rekao da zapravo ne zna.

"Iskreno ne znam zašto svi žele MUP. Mislim da je, s obzirom što sam rekao, primarni cilj gospodarstvo, možemo nagađati, ali mislim da ono što građani očekuju od buduće vlade, osim reformi, su i posljedice onog što želimo da donesu te reforme. Svi pričamo o tim reformama, ali ono što građani očekuju a to je da se stvari napokon u 2016. pokrenu naprijed. Da počnemo sustizati ostale članice EU", rekao je Milošević.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.