Politika

Pregovori

Ružica Vukovac mogla bi dobiti resor poljoprivrede

Ružica Vukovac mogla bi dobiti resor poljoprivrede

Nastavljeni su pregovori oko sastavljanja Vlade čije bi članove mogli doznati do kraja ovog tjedna. U Mostu su usuglasili imena svojih kandidata koje će poslati na razgovor s mandatarom Tihomirom Oreškovićem.

Navodno bi Ružica Vukovac mogla dobiti resor poljoporivrede. Mandatar Tihomir Orešković od jučer razgovara s kandidatima za 20 ministarsatva, od kojih bi 6 resora trebala pripasti Mostu, dok bi ostalih 14 vodili ljudi iz Domoljubne kolaicije. Jučer je dogovoren tzv. 2+1 model predlaganja kandidata. Most je svoju listu zaključio sinoć.

"Kad mi predložimo kandidate Orešković će izabrati onoga koji najviše odgovara načinu na koji je on zamislio tim".

Dok se imena kandidata zasad taje na razgovor s Oreškovićem ovih bi dana mogla Ružica Vukovac koju Most želi na čelu resora poljoprivrede.

"Što se tiče poljoprivrede, mislim da ja jedina živim poljoprivredu i to je moja prednost, a vidjet ćemo što će gospodin Orešković tražiti."

Robert Podolnjak danas nije želio komentirati nagađanja da je kandidat za ministra pravosuđa, a o mogućem ulasku u Vladu nisu se htjeli izjasniti ni Ivan Lovrinović, te Jure Martinović. O imenima ne ne želi licitirati ni Tomislav Karamarko koji je zadovoljan dosadašnjim tijekom razgovora s kandidatima HDZ-a. Vjeruje da će javnost sastav buduće Vlade doznati do kraja tjedna.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.