Politika

Komentar analitičara Rimca

Politički analitičar Rimac komentirao je jučerašnji izbor vlade

Politički analitičar Rimac komentirao je jučerašnji izbor vlade

Politički analitičar Ivan Rimac u Intervjuu tjedna Hrvatskog radija komentirao je premijera Tihomira Oreškovića te novu vladu.

 

Rimac je kazao kako je evidentno da Orešković većinu jučerašnje rasprave nije razumio. "On apsolutno, osim onih nekoliko zastupnika koji su mu se obratili na engleskom jeziku, nije razumio o čemu se raspravlja, ali još je tužnije da on ne razumije koje su njegove odgovornosti, a to je ukupnost svih ministarstava koje vodi i odgovornost za svakog ministra i njegovo djelovanje. Ako je već usporedio saborsku raspravu sa svojom firmom, nije načisto da su ne samo zastupnici nego i građani sada njegovi dioničari koje bi trebao čuti i slušati, a on u ovakvu ponašanju izgleda funkcionalno gluh za demokratski dijalog", kazao je Rimac dodajući da u Saboru nije postojao dijalog.

Rimac smatra kako niti dosadašnje vlade nisu bile sposobne voditi demokratski dijalog.

Što se tiče Oreškovićevog programa, Rimac kaže kako je to što je on predstavio više popis ciljeva i dobrih želja, nego program.

"Tihomir Orešković čuje i shvaća samo ono što mu se servira. Najveći teret ponovno će podnijeti građani, slično je bilo i u Milanovićevoj vladi, sve do posljednjih 6 mjeseci prije kampanje kada su odjednom počeli rješavati neke goruće probleme", zaključio je profesor Rimac.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.