Biznis

"totalni waste of time"

Mate Rimac: Velika njemačka automobilska kompanija gradi tvornicu u Srbiji, Hrvatska nije bila u igri

Mate Rimac: Velika njemačka automobilska kompanija gradi tvornicu u Srbiji, Hrvatska nije bila u igri
Petar Glebov/PIXSELL

Mate Rimac na svom je Facebook profilu objavio vijest o tome kako je jedna velika njemačka automobilska kompanija odabrala Srbiju kao lokaciju za gradnju proizvodnog pogona za električne pogonske sustave u Istočnoj Europi.

Osnivač Rimac Automobila tvrdi kako Hrvatska uopće nije bila u igri te da mu je žao što na vrijeme nije saznao za to jer bi pokušao pogurati da se Hrvatska uzme u obzir. No, dodaje kako je možda bolje da je tako jer bi bio totalni gubitak vremena, a ne bi bilo prvi put da je nešto tako radio. 

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

"Jučer sam bio na skupu Uprave jedne velike njemačke automobilske firme (ima prihode gotovo na razini Hrvatskog BDP-a). Tražili su lokaciju za gradnju proizvodnog pogona za električne pogonske sustave u Istočnoj Europi. 15 država se natjecalo. U finalu su ostali Makedonija i Srbija. Hrvatska nije bila niti među ovih 15. Na kraju su odabrali Srbiju. Tamo će proizvoditi stotine tisuća pogonskih sustava za električne automobile - sustavi koji će pogoniti mnoge europske premium automobile. Uz to su zbog proaktivnosti srpske vlade dogovorili još jedan veliki projekt, no nije na meni da objavljujem o čemu se radi. Žao mi je što nisam znao ranije za to - jer bi pogurao da se Hrvatska uzme u obzir. No možda i bolje tako - vjerojatno bi bio totalni waste of time - jer ne bi bio prvi put da sam to radio."


Reci što misliš!