Politika

Tvrdnje

Karamarko bez dokaza tvrdi: Pokradeni smo za izbore

Karamarko bez dokaza tvrdi: Pokradeni smo za izbore

Postoje indicije da je HDZ pokraden na izborima, izjavio je to predsjednik HDZ-a i potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko na skupu HDZ-a u Imotskom. Za svoje tvrdnje nije ponudio dokaze, ali će ih kaže, istražiti. Iz SDP-a ga prozivaju za neodgovorno ponašanje, a predsjednik DIP-a Hrvatin će se očitovati sutra.

U svojem polusatnom govoru pred članovima i simpatizerima HDZ-a u Imotskom Tomislav Karamarko osvrnuo se na izborni proces otprije gotovo 3 mjeseca i bez dokaza optužio vladajuće za krađu mandata.

"U izbornoj noći, postoje indicije, ne bih htio da me netko tuži, da smo pokradeni za 5-6 mandata. Ispitat ćemo to. Prema tome, na sve su bili spremni", rekao je.

Takve tvrdnje iznositi je neodgovorno u situaciji kada je povjerenje građana u institucije ionako slabo, rekao je SDP-ov Josip Leko.

"To su vrlo neodgovorne izjave, takve su vrlo loše za imidž Hrvatske i ruši povjerenje građana u politiku a i ruši demokratske standarde koje je ova zemlja uporno, bez obzira tko što misli, gradila i dostizala", rekao je Leko.Dragan Zelić iz GONG-a kaže da je na izborni dan GONG zaprimio na stotine dojava, ali nijednu ovakvog tipa, a ako u HDZ-u imaju takva saznanja neka ih prijave DORH-u.

"Svatko tko iznosi ovakve kvalifikacije treba biti vrlo oprezan i ponuditi dokaze i to prijaviti odmah DORH-u jer se tu radi o mogućim kaznenim djelima. Sve suprotno od toga se radi o narušavanju povjerenja građana u izborni proces", rekao je Zelić. Ako imaju dokaze, neka prijave, poruka je i iz MOST-a. Predsjednik Državnog izbornog povjerenstva Branko Hrvatin najavio je da će se o Karamarkovim tvrdnjama očitovati sutra.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.