Politika

Maratonski sastanak

Bude li Crnoja smijenjen, bit će to najbrža smjena u povijesti Hrvatske

Bude li Crnoja smijenjen, bit će to najbrža smjena u povijesti Hrvatske

Gotovo četiri i pol sata u Banskim dvorima traje sastanak o sudbini ministra branitelja. To je njihov drugi sastanak danas. Buran dan na obje strane Markova trga. U Saboru je zatražena i stanka zbog ministrovih afera, javlja Dnevnik.hr

On sam cijeli je dan govorio da nigdje nije pogriješio te da će otići ako to od njega zatraži premijer.

Sastanak se prema našim informacijama održava na prvom katu u kabinetu prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka, a u njemu se nalaze i premijer Orešković i potpredsjednik Vlade Božo Petrov. Razgovaraju o političkoj sudbini ministra Crnoje koji je jučer imao prvi gaf.

I sama činjenica da već skoro peti sat prve ključne tri osobe Banskih dvora raspravljaju što i na koji način učiniti s ministrom Crnojom govori da se ova Vlada nalazi u delikatnoj situaciji. S druge pak strane ima žestoke kritike oporbe, traži se smjena ministra.

Ni Karamarko, ni Orešković ni čelnici Mosta nisu ni u jednom trenutku rekli da će braniti Crnoju. Rekli da će se utvrditi sve činjenice i da će ako se utvrdi da je nepravilnosti bilo biti sankcije. Jedna od njih, najveća, je ostavka ili smjena.

Bude li smijenjen, bit će to najbrža smjena u povijesti Hrvatske. Pet dana nakon imenovanja jedan ministar bio bi smijenjen.

Opozicija vrši politički pritisak.

SDP je kako doznajemo tijekom poslijepodneva krenuo u prikupljanje potpisa za izglasavanje nepovjerenja ministru Branitelja. Trenutačno imaju oko 60 potpisa. Potpisuju uglavnom članovi kolaicije Hrvatska raste, ali ne samo oni. Milorad Pupovac potvrdio nam je da je potpisao u svoje, ali i u ime svog kluba. Rekao je da nije riječ o stranačkoj pripadnosti ili nepripadnosti već o političkoj kulturi.

Opozicija bi ovaj zahtjev trebala formalizirati odnosno poslati u saborsku proceduru sutra tijekom jutra.

Učine li to Mijo Crnoja će ući u saborske kronike kao prvi ministar koji je na toj funkciji proveo pet dana, a protiv kojeg je saborska opozicija zatražila da mu se izglasa nepovjerenje.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.