Politika

Prvi je na redu Zakon o strateškim i investicijskim projektima

Na dnevni red Sabora stigle prve zakonske izmjene nove Vlade

 Na dnevni red Sabora stigle prve zakonske izmjene nove Vlade

Na dnevni red Sabora stigle su prve zakonske izmjene nove Vlade. Prvi je na redu Zakon o strateškim i investicijskim projektima i mijenja se po hitnom postupku.

Riječ je o tehničkim izmjenama jer je po starom zakonu na čelu povjerenstva za strateške projekte potpredsjednik Vlade za gospodarstvo, a zamjenik će mu biti čelnik središnjeg tijela državne uprave nadležnog za gospodarstvo. To je u ovom slučaju MOST-ov ministar gospodarstva Panenić.

"Trenutno mi imamo administrativnu provjeru za oko 50 prijavljenih projekata koji čekaju prvu sjednicu Povjerenstva da bi se uopće uvrstilo na listu strateških projekata. Prema tome, ove izmjene koje predlažemo, one pomažu da se poguraju ti projekti", rekao je Panenić.

SDP-ova Ingrid Antičević Marinović misli kako MOST nema povjerenja u HDZ.

"I dobro je da nemamo povjerenje u HDZ. To je svakako dobro s jedne strane, no s druge strane, blokira se sam rad i brzina donošenja odluka. Vi u izvršnoj vlasti, pa i mi ovdje, pogotovo izvršna vlast, mora svakodnevno donositi odluke", rekla je Ingrid Antičević Marinović.

Replicirao joj je MOST-ov Miro Bulj i zahvalio joj što iskazuje brigu za MOST.

"Molim vas, nemojte previše Most podcijenjivati ni precjenjivati, ni koaliciju jer je jasno: ono što ste vi potpisali, potpisala je i Domoljubna koalicija i očekujemo da ćete biti na tom tragu u budućem radu zbog dobrobiti ove države jer nažalost, žao nam je što niste u protekle četiri godine sve ovo promijenili i napravili u boljem smjeru", rekao je Bulj.


Inače MOST je dao i svoj amandman kojim traži zabrana apliciranja za strateške projekte čiji su investitori osuđeni za neka gospodarska kaznena djela te korupciju i mito.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.