Politika

38, 6 milijuna kuna

Rastrošna Kolinda napadala Josipovića, a troši više od njega

Rastrošna Kolinda napadala Josipovića, a troši više od njega
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Vlada je kako se vidi iz proračuna za 2017. godinu odustala od štednje te je na račun budućeg rasta ekonomije odlučila potrošiti nekoliko milijardi kuna više, a ne štedi se ni na Pantovčaku gdje se godišnje troši oko 38 milijuna kuna

Prema financijskom planu Ureda predsjednice RH za ovu godinu, njihovi ukupni troškovi trebali bi iznositi 38,6 milijuna kuna.

Iako predsjednica RH ima ograničene ovlasti, te je uoči stupanja na dužnost najavljivala rezanje troškova ureda i preseljenje iz ogromnog kompleksa na Pantovčaku to se za sada nije dogodilo, pa su troškovi slični onima iz mandata Ive Josipovića.

On je 2014. potrošio 37,2 milijuna kuna.

Samo za zaposlene u Uredu PRH porezni obveznici će ove godine izdvojiti nešto manje od 22 milijuna kuna. Osim troškova osoblja tu su i materijalni rashodi Ureda koji iznose 7,3 milijuna kuna.

Stavka "Tehnički i pomoćni poslovi Ureda predsjednice " iznosi 8 milijuna kuna od čega se najviše troši na usluge i energiju.

Nije jeftina ni informatizacija Ureda PRH koja bi prema planu, porezne obveznike ove godine trebala koštati 800 tisuća kuna.

2,9 milijuna kuna troši se kroz "bagatelnu" nabavu

Prema planu javne nabave Ured će ove godine kupiti roba i usluga u vrijednosti od oko 7,6 milijuna kuna bez PDV-a.

Nabava u vrijednosti od 3,9 milijuna kuna ide preko Državnog ureda za središnju javnu nabavu, 820 tisuća kuna nabavlja se preko postupka nabave Ureda za opće poslove Vlade RH, dok 2,9 milijuna kuna spada u bagatelnu nabavu za koju nije potrebno provoditi postupak prema Zakonu o javnoj nabavi.

Pod tzv. bagatelnu nabavu spadaju roba i usluge u vrijednosti do 200 tisuća kuna i radovi do 500 tisuća kuna.

Iz plana javne nabave tako doznajemo da je ove godine bila predviđena nabava rezanog cvijeća u iznosu od 180 tisuća kuna, sadnica i sezonskog bilja vrijednog 45 tisuća kuna, zastava za 80 tisuća kuna.

Usluge pranja staklenih površina procijenjene su na 25 tisuća kuna, servis i popravak vrtlarskih strojeva trebao je koštati 24 tisuće kuna, usluge praćenja medija 120 tisuća kuna itd.


Reci što misliš!