Politika

Intervju na TV Jabuci

Bauk donirao 1000 kuna za kampanju Zorana Milanovića

Bauk donirao 1000 kuna za kampanju Zorana Milanovića

Bivši ministar uprave Arsen Bauk gostovao je sinoć u emisiji Veto Sanjina Španovića na TV Jabuci.

Za osobu koja je bila na glasu kao najštedljiviji političar i težak na novčaniku, mnoge je iznenadila Baukova donacija od 1000 kuna u kampanji Zorana Milanovića za predsjednika SDP-a. - I mene je iznenadilo to što sam donirao. Mislim da je članstvo napravilo dobar izbor. Izbori su gotovi, ta retorika o pet izbornih poraza je ona koju je gurala strana koja je podržavala drugog kandidata, ona nije točna, to je više HDZ-ovska retorika, a ne naša - rekao je Bauk koji smatra da kampanja za predsjednika stranke uopće nije bila prljava i nije odmogla SDP-u.

Rekao je da smatra da je za SDP dobro da izađe na vidjelo i "prljavi veš". - Kad ćemo se kontraargumentirati nego kada je kampanja. To se kaže u kampanji, izbaci se bijes od prije četiri godine, sada se malo vidaju rane i onda idemo dalje raditi da vladajući ne izdrže četiri godine - rekao je Bauk.

Bauk smatra kako postoji najveća vjerojatnost do sada da se dogode prijevremeni parlamentarni izbori.
- Oni su izvjesniji nego u bilo kojem mandatu do sad, što ne znači da će se dogoditi. To je od svih mandata do sad najveća vjerojatnost da se neće izdržati do kraja - rekao je Bauk koji je na pitanje kako će se SDP ponašati u oporbi podsjetio kako je Milanović već u pravoj izjavi, kada je rekao da je ovo kriminalna, špijunska i proustaška vlast, prozvan da je preoštar, a zapravo danas to govore svi oni koji su ga zbog toga napadali. 

- HDZ radi ono što je obaćavao u kampanji, rekli su to na diplomatski ili manje diplomatski način. Što se tiče Mosta, to se sve događa sve van njihove kontrole. Već se zaboravilo za što su se oni zalagali. Oni su navodno tu da nas zaštite od HDZ-a, a zaboravljajući pritom da su oni doveli u situaciju da treba nekog od HDZ-a štititi. Rejting im pada. Taj negativan trend će se nastaviti i HDZ će se u jednom trenutku osjećati superiorno u odnosu na Most da će tu svoju poziciju onda koristiti i pitanje je hoće li onda Most usisati i ili ćemo ići na nove izbore - zaključio je.

Komentirajući svoju nasljednic,u ministricu uprave Dubravku Jurlinu, istaknuo je da se ona bavi poslovima iz drugog resora, prvenstveno onog ministrice rada Nade Šikić. 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.