Politika

Poslan u proceduru

HNS uputio prijedlog izmjena Zakona o upravljanju i raspolaganju imovinom u vlasništvu RH

 HNS uputio prijedlog izmjena Zakona o upravljanju i raspolaganju imovinom u vlasništvu RH

Klub zastupnika HNS-a u saborsku je proceduru uputio prijedlog izmjena Zakona o upravljanju i raspolaganju imovinom u vlasništvu RH.

Riječ je o istom zakonu koji je u proceduru upučen u prošlom sazivu, ali zbog su ljetne stanke u zasjedanju, a onda i izbora nije nikada raspravljen.

Izmjenama zakona omogućilo bi se prebacivanje vlasništva nad državnim nekretninama koje nisu od strateškog interesa za državu sa DUUDI-ja na na jedinice lokalne i regionalne samouprave.

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak i Milorad Batinić:

"To je jedna poruka, to je decentralizacija. Ako je zagušen DUUDI sa desecima tisuća predmeta, ako ne mogu riješiti sve te predmete na korist korisnika, bili oni fizičke ili pravne osobe, tada decentraliziramo ovlasti, decentraliziramo funkcije, damo vlasništvo jedinicama lokalne i regionalne samouprave koje će sigurno na efikasniji i bolji način raspolagati s tom imovinom."

"Radi se o nekretninama koje su obuhvaćene prostorno-planskom dokumentacijom, znači nalaze se u zoni gradnje, nekretnine koje nisu od interesa za državu, odnosno nisu od strateškog, gospodarskog i razvojnog interesa RH, i velik broj nekretnina koje nisu obuhvaćene planom upravljanja i raspolaganja državnom imovinom" rekao je Milorad Batinić koji je istaknuo je da su prijedlog izmjena zakona, o kojem je lani provedena i javna rasprava, podržali i predstavnici udruga općina, gradova i županija.

Rekao je i da su prijedlog poslali u redovnu proceduru, kako bi se, ako se pokaže potrebnim, mogao dodatno doraditi. dodatno je pojasnio prijedlog.ure


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.