Politika

U središnjici HDZa

Plenković predstavio program: Želim vratiti povjerenje birača u HDZ

 Plenković predstavio program: Želim vratiti povjerenje birača u HDZ

U središnjici HDZa na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu, kandidat za predsjednika HDZ-a Andrej Plenković predstavio je program pod nazivom "HDZ Središnja snaga razvoja Hrvatske".

 

Plenković je predstavio program za unutarstranačke izbore, koji će ujedno biti i podloga za izradu platforme za izvanredne parlamentarne izbore. Na početku predstavljanja programa naglasio je kako mu je misija vratiti povjerenje birača i vjerodostojnost stranke, zahvalivši svima koji su mu u prikupljanju potpisa za kandidaturu za šefa stranke dali svoj glas. Evo što čeka HDZ pod njegovim vodstvom.

"HDZ će poticati okupljanje svih društvenih snaga s ciljem sinergije sveučilišne i znanstvene zajednice, privatnog sektora, te socijalnih partnera. To zajedništvo ključ je stvaranje jedinstvene vizije prioriteta čiji će rezultat biti kvalitetne javne politike koje će pružati rješenja za goruće probleme našeg društva", rekao je Plenković.

Naglasio je, između ostalog, i veliku važnost transparentnosti u unutarstranačkom odlučivanju.

Što se samog programa tiče Plenković je istaknuo pravosuđe, javnu upravu i decentralizaciju, kao i vraćanje povjerenja građana u vladavinu prava, otvoreni socijalni dijalog, bolji životni standard građana, veću zaposlenost i gospodarski rast.

"Povećanje gospodarskog rasta i posredno zaposlenosti nije moguće bez kvalitetne i odgovorne makroekonomske politike utemeljene na cjelovitim struktirnim reformama u više područja. Država mora biti fiskalno održiva, stoga proračunski deficit i javni dug moramo smanjiti kako bismo osigurali i bolji kreditni rejting Hrvatske", naglasio je.

Posvetit će se i racionalizaciji javnog sektora, poticanju konstruktivnog dijaloga sa svim vjerskim zajednicama, a posebno s katoličkom crkvom, smanjenju javnog duga, poreznom susutavu koji treba osigurati jednostavnost poslovanja, konkurentnom gospodarstvu, boljem korištenju europskih fondova, ali i "popravljanju" demografske slike Hrvatske.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.