Politika

Akcija mladih Zadar: Zaustavimo urbanocid!

Akcija mladih Zadar: Zaustavimo urbanocid!

Podizanjem hrvatskog stijega na mulu blizu ulaza u Maraska park, članovi Akcije mladih, Ante Rubeša i Marko Pupić-Bakrač te njihova kolegica Marjana Botić, iskazali su protivljenje očitom pogodovanju Grada Zadra investitoru, turskoj „Dogus grupi" koja na tom području gradi luksuzni hotel.

Tvrde kako se tu radi o uzurpaciji javnog dobra, prije svega, plaže i obližnjeg parka, a za sve optužuju gradsku vlast tvrdeći da investitoru pogoduje novim izmjenama DPU-a, o kojima se sutra glasa na sjednici Gradskog vijeća.

- Mi nismo ni rasisti ni nacisti, poštujem svačiju vjeru i seksualnu orjentaciju, meni osobno nije pitanje le li investitor Turčin, Kinez ili Amerikanac. Za mene je ovo se narodu otimapark kako bi se povećao kapacitet hotela s 5 zvjezdica u centru grada satarog 3 tisuće godina - čisti urbanocid!, rekao je Ante Rubeša.

- Iz izmjena DPU Maraska tko god je pažljivo čitao, jasno može iščitati da može doći do uzurpacije mora, priobalja i Maraska parka, uostalom to se niti ne krije. U materijalima DPU-a Maraska i materijalima za sjednicu jasno piše da parcelizirano more, parcela 7 A, bit će buduća plaža za goste hotela, osim toga ne poštuje se ni prostorni plan uređenje grada Zadra, dodao je Marko Pupić-Bakrač.

Cijeli tijek pres konferencije s podizanjem hrvatskog stijega uz himnu Lijepa naša, pogledajte u nastavku.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.