Politika

Izbori 2016

Bandić o rezultatima - još je kompliciranije nego lani, mogući novi izbori

 Bandić o rezultatima - još je kompliciranije nego lani, mogući novi izbori

U stožeru Koalicije za premijera nije bilo puno uzbuđenja, od prvih izlaznih anketa sve do ponoći kada je stigao i sam Milan Bandić. Dva saborska mandata isti su rezultat kao i lani u studenome, ali svaki će glas u Saboru biti presudan, poručuje Bandić.

U Bandićevom stožeru jasan stav - nisu razočarani, važno je da imaju tendenciju rasta. Dobili smo 15 tisuća glasova više nego prošli put, kaže Badnić i dodaje kako sada tek sada počinju razgovori i pregovori. Najavljuje da već ima osiguran klub zastupnika u Saboru, ali ne otkriva s kime. Na pitanje je li ga već netko kontaktirao iz vodećih stranaka, kaže:

"Ostavimo to za malo intime. A tko ne bi ove ljude ovdje kontaktirao. Bit će vremena. Svi bi pregovore, razgovore, kao i zadnji put."

O tome koju bi vladu bio spreman podržati kaže:

"Dat ćemo glas onima koji mogu jamčiti da će provesti ono što smo mi zastupali ili se zalagali za prioritete ove zemlje, od zapošljavanja, rada, struke, kompetencije, znanja, demografske obnove. Budući da je i do kraja tijesna trka, po mojoj procjeni će to biti dva do tri mandata između lijeve i desne opcije, svaki glas će biti važan."

Partner iz koalicije, Reformist Radimir Čačić poručio je da nije razočaran rezultatom, ali nije ni zadovoljan, jer za sada ne ulazi u Sabor. Ipak, planovi za dalje već postoje:

"Bandićeva koalicija ima jasnu poziciju da će napraviti sve da Hrvatska dobije kvalitetnu i stabilnu vladu. Polako, pred nama su ozbiljni razgovori."

Dugi su razgovori pred nama, a jutro je pametnije od večeri, tada ćemo znati sigurno s koliko mnadata raspolažemo, dodao je Bandić i za kraj poručio kako je situacija još kompliciranija nego lani te da su sve opcije otvorene:

"Sad će biti još više komplicirana situacija. Vidimo se na lokalnim ili prlamentarnim izborima. Ne dao Bog parlamentarnim pa lokalnim."


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.