Politika

Marija Bistrica

Beljak ukinuo 70 suspenzija, poručuje da će HSS biti nikada viđena oporba

 Beljak ukinuo 70 suspenzija, poručuje da će HSS biti nikada viđena oporba

Predsjednik HSSa, Krešo Beljak, ukinuo je više od 70 suspenzija članova stranke. Poručio je da je njegova stranka jedinstvena, a što se tiče ponude za suradnjom koja je stigla od HDZova šefa Andreja Plenkovića i njegova poziva da se HSS "vrati svojoj političkoj obitelji", Beljak je odgovorio da će " pet saborskih zastupnika HSS-a biti oporba kakvu Hrvatska još nikada nije vidjela".

Beljak je poruke poslao sa konferencije za novinare koju je održao na tradicionalnom hodočašću stranke u Mariju Bistricu. Objavio je da je ukinuta suspenzija 70 članova HSS-a te kako je pod suspenzijom u ovom trenutku između 30 i 40 članova stranke .Pojasnio je kako je razlog za ukidanje suspenzije uglavnom činjenica da su se ti članovi samoinicijativno javili stranci te obrazložili rezultate izbora u svojim mjestima.

"Ja nisam nikakvi diktator, ja nikoga ne špijuniram, ne gledam tko s kime pije kavu. Ponavljam,riječ je o ljudima koji su HSSovci.Mi znamo tko smo, i zašto smo u HSSu koji su u Saboru završili na ovaj ili onaj način pa su sada na nekoj političkoj tezgi, mi nismo, ja vas uvjeravam u to. Mi nismo tražili od svojih članova da slikaju svoje glasačke listiće, niti ću ja provjeravati svoje saborske zastupnike odnosno HSSove saborske zastupnike što i kako rade. Svi oni znaju da smo dobili priliku za ovi početak i siguran sam da ćemo ju znati iskoristi", rekao je Beljak.

Marijana Petir, koja je cijelo vrijeme bila sa svojim suradnicima udaljena od Beljaka, i dalje je pod suspenzijom. Na hodočašću nije bila voljna za velike komentare...

"Ja sam ovdje sa članovima kao i svake godine i neću davati izjave o stanju unutar HSSa jer sam se došla pomoliti Majci Božjoj Bistričkoj, tako da molim vas da uvažite da smo u crkvi ovoga trenutka i da tu ne možemo davati izjave. Svi smo zajedno ovdje, vidite da nitko nije razjedinjen", poručila je kratko Petir.Unatoč svemu, predsjednik stranke tvrdi da stoje "čvrsto zajedno" i ne očekuje podjele niti probleme u Saboru...

"Zadnjih se 25 godina nije dogodilo da netko od saborskih zastupnika glasuje protiv odluka stranke. To je bio jedan slučaj i to je napravila zastupnica koja je poslije toga suspendirana. To je bilo prije desetak godina i uvjeren sam da će tako i ostati i da će HSS biti stranka, ne pokret ili pojava na hrvatskoj političkoj sceni. Sve ono što ste gledali u zadnjih 10 mjeseci od nekih drugih političkih opcija u HSSu nećete gledati. Mi smo čvrsto zajedno, ovo je naše tradicionalno hodočašće i svi ljudi koji su u Saboru znaju da su HSSovci", zaključio je Beljak.

Odgovorio je i šefu HDZa, Andreju Plenkoviću, koji je jučer pozvao HSS da se "vrati svojoj političkoj obitelji".

Beljak je napomenuo da će HDZu i MOSTu dati 100 dana prilagodbe,a da će nakon toga biti prava opozicijska stranka.

"Što će se događati, a što ne ovisit će isključivo o njima. Ostalo bi bilo izvrtanje volje igrača. Ovime padaju u vodu sve priče da je HSS stranka foteljaša koja se grebe za pozicije. To prepuštamo drugim strankama, mi gledamo na interese Hrvatske. Jedina smo stranka koja se u zadnjih 25 godina vratila. To je činjenica. Ostale koje su pale su nestale. Dobili smo priliku za povratak, i zahvaljujemo partnerima iz Narodne koalicije koji su nam tu priliku pružili i sad ćemo ju nastojati iskoristiti", zaključio je Beljak.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.