Politika

Beljak suspendirao Marijanu Petir i 100-tinjak članova HSS-a

 Beljak suspendirao Marijanu Petir i 100-tinjak članova HSS-a

Čelnici HDZ-a i Mosta Andrej Plenković i Božo Petrov zadovoljni su prvom rundom pregovora o formiranju Vlade koja je jučer održana u središnjici HDZ-a. Dok oni pokušavaju fomirati vlast kuha u HSS-u. Krešo Beljak suspendirao je Marijanu Petir i još 100-tinjak članova stranke.

U ovo postizborno vrijeme ne miruju ni u strankama koje nemaju razloga za zadovoljstvo, poput HSS-a. Iako čelnik Krešo Beljak navodi da su ipak malo porasli u odnosu na prošle izbore i da će biti konstruktivna oporba, misli da su mogli i bolje da nije bilo opstrukcija i odlučio je djelovati. Suspendirao je Marijanu Petir i još 100-tinjak članova stranke koji imaju pravo na žalbu.

 

"Gospođa Marijana Petir je na svojim statusima na društvenim mrežama i cijelo vrijeme kampanje ponavljala da nije s nikim u koalicii. Gospođa Petir je puno dobila od stranke, stranka je potrošila puno novaca za njezinu kampanju za europarlament prije dvije godine. Smatram da je njezino ponašanje bilo nekorektno, to je moje mišljenje. Vidjet ćemo kako će reći nadležna stranačka tijela. Minimum korektnosti je trebalo biti da se pojavi barem na jednom skupu", kaže Beljak.
 

Koliko je situacija loša Beljak oslikava primjerom da im se u više mjesta dogodila da dobiju samo jedan glas ili nijedan, a u njima primjerice imaju 180 članova. Petir mu je odgovorila na Facebooku.

"Ova odluka gospodina Beljaka izraz je straha moje najave da ću se kandidirati za predsjednicu stranke te mojom suspenzijom želi onemogućiti moju kandidaturu", napisala je Petir. Proziva ga zbog koalicije koju članstvo nije podržalo, poziva ga da prizna odgovornost i odstupi s mjesta predsjednika stranke.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.