Politika

Politička scena

Plenković ima dovoljno potpisa i bez Mosta

 Plenković ima dovoljno potpisa i bez Mosta

U iduća dva dana dogovoreno će to biti predstavljeno glavnim tijelima Mosta i HDZ-a. Plenković ima dojam da su blizu dogovora, a i Božo Petrov je optimističan

HDZ i Most trebali bi do sutra postići dogovr no on možda neće biti nužan. S potpisima HSS-a, šef HDZ-a može računati na potporu 4ero zastupnika koji će se okupiti oko kluba Bandićeve stranke, a tu su i zastupnici manjina.

Danas će svoj stav iskazati Čačićevi reformisti. I dalje se nagađa o potpori HNS-a iz Sabora no ta je stranka jasno rekla da ostaju opozicija i da Vladu trebaju sastaviti HDZ i Most.

Što se HDZ-a i Mosta tiče, navodno zapinje oko pozicije predjesdnika Sabora. Obje strane puvcaju na to mjesto. HDZ opet navodno od njega ne odustaje i po cijenu prekida pregovora. A pregovorat će se i danas.

Pojavila se informacija da HDZ nudi Mostu 2 godine čelnu funkciju u parlamentu, a dvije godine bi oni bili na čelu. Nakon jučerašnjeg sastanka duljeg od pet sati, Andrej Plenković potvrdio je da su raspravili ustroj vlade i podjelu resora. U iduća dva dana dogovoreno će to biti predstavljeno glavnim tijelima Mosta i HDZ-a. Plenković ima dojam da su blizu dogovora, a i Božo Petrov je optimističan.

"Naš cilj je dogovoriti stratešku stabilnu suradnju (HDZ-a i Mosta)...

Što se tiče pitanja, postoji li mogućnost da HDZ dođe predsjednici sa 76 potpisa u bilo kojoj varijanti, i to je na stolu. Ali to nije prioritet", kaže šef HDZ-a. " Sutra će biti zanimljivo na Nacionalnom vijeću Mosta. Određene modele moramo predstaviti tijelima. Vjerujem da ćemo do kraja tjedna zaključiti ovaj ciklus pregovora", rekao je Petrov. HDZ će danas pojedinačno pregovarati i s manjinama.

 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.