Politika

Zastoj u pregovorima prevladan

MOST i HDZ postigli dogovor o podjeli vlasti

 MOST i HDZ postigli dogovor o podjeli vlasti

Zajedničko obraćanje novih starih koalicijskih partnera očekuje se danas, iza 12 sati

Gotovo je. MOST je prihvatio prijedlog ustroja vlasti s HDZom pa će Hrvatska u ponedjeljak dobiti mandatara Vlade, šefa HDZ-a Andreja Plenkovića.

Zastoj u pregovorima prevladan je kreativnim rješenjem o rotirajućem predsjedniku Sabora, a MOST je ostao bez jednog ministarstva.
 
Odgovor MOST-a čekao se do poslijepodne, a sve se manje više znalo već nakon što je Andrej Plenković prikupio dovoljan broj potpisa i bez MOST-a.
 
U paketu koji je Nacionalno vijeće MOST-a prihvatilo, je rotirajuće mjesto predsjednika Sabora, dvije godine tu će, jednu od najvažnijih funkcija u državi obavljati Božo Petrov, a dvije Gordan Jandroković. MOST dobiva i i potpredsjedničko mjesto u Vladi, a tko god to bio, kako neslužbeno doznajemo dobio bi i resor uprave koji je namijenjen Mostu.
 
 
Toj bi stranci trebali pripasti još i MUP, pravosuđe, zaštita okoliša s kojom bi se spojila i energetika. Ostala tri potpredsjednička mjesta u Vladi trebala bi pripasti HDZ-u kao i ministarstvo gospodarstva koje je do sada bilo Mostovo, a ono bi se trebalo spojiti s poduzetništvom i obrtom.
 
Zamjenika ministara u Vladi ne bi bilo već se vraćaju državni tajnici.
 
Zajedničko obraćanje novih starih koalicijskih partnera očekuje se danas, iza 12 sati.

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.