Politika

Za približavanje EU

Porošenku se zahvalio Sloveniji za potporu teritorijalnoj cjelovitosti i približavanju Ukrajine EU-u

Porošenku se zahvalio Sloveniji za potporu teritorijalnoj cjelovitosti i približavanju Ukrajine EU-u

Ukrajinski predsjednik Petro Porošenko u utorak se tijekom službenog posjeta Sloveniji zahvalio Ljubljani što se zauzima za teritorijalnu cjelovitost i suverenost Ukrajine te za njezino približavanje Europskoj uniji.

"Nadam se da će Ukrajina s EU-om uskoro zaključiti sporazum o pridruživanju", kazao je Porošenko nakon razgovora s premijerom Mirom Cerarom.
Cerar je nakon susreta kazao da je potrebno što prije postići poštivanje dogovora iz Minska o ukrajinskoj krizi, te u Ukrajini provesti reforme, a da Ljubljana osuđuje rusku okupaciju Krima.
Potrebno je poštovati suverenost i teritorijalnu cjelovitost Ukrajine koja treba nastaviti s reformama, kazao je Cerar.
Porošenko se u Ljubljani susreo i s ljubljanskim gradonačelnikom Zoranom Jankovićem, te predsjednikom slovenskog parlamenta Milanom Brglezom.
Obećao je da će njegova država razmotriti pitanje triju slovenskih novinara kojima je Kijev odbio izdati vize za posjet regijama pod kontrolom proruskih snaga, navodno zbog neobjektivnog izvješćivanja o ukrajinskom konfliktu. Među njima je i bivša dopisnica "Dela" iz Moskve koja sada piše za jedan ruski portal na slovenskom jeziku.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.