Biznis

Prvi posjet

Vučić doputovao u posjet Sloveniji, u središtu pažnje gospodarstvo i EU

Vučić doputovao u posjet Sloveniji, u središtu pažnje gospodarstvo i EU
Tomislav Krasnec/VLM/PIXSELL

Gospodarska suradnja i put Srbije prema Europskoj uniji u središtu su razgovora više ministara slovenske i srbijanske vlade koje vode premijeri Miro Cerar i Aleksandar Vučić koji je u petak ujutro doputovao u svoj prvi posjet Sloveniji, navode slovenski mediji.

 

Ljubljansko "Delo" susret na Brdu kod Kranja komentira riječima da Slovenija danas nema razloga da ne podupre Srbiju i druge zemlje jugoistočnog Balkana na njihovu putu u Europsku uniju te da se slovenska diplomacija zauzima da Srbija otvori prvo poglavlje u pregovorima s Bruxellesom.

Dok Slovenija kao članica EU-a slijedi politiku Bruxellesa prema Rusiji i pridržava se sankcija, Srbija je razapeta "između Rusije i Europske unije", ali si "ne može dopustiti luksuz da bude otok usred Europe", upozorava vodeći slovenski list.

Vučić i Cerar će, nakon razgovora i zajedničke sjednice dviju vlada, održati konferenciju za novinare.

Tijekom poslijepodneva u Ljubljani će se održati poslovna konferencija slovenskih i srbijanskih gospodarstvenika na kojoj se očekuje dolazak predstavnika više od 140 poduzeća. Vučić će popodne razgovarati s predsjednikom slovenskog parlamenta Milanom Brglezom, a navečer za njega svečanu večeru priređuje slovenski predsjednik Borut Pahor.

Srbijanski premijer u subotu će zajedno sa slovenskim premijerom Mirom Cerarom promatrati utrku ženskoga slaloma na 51. natjecanju za "Zlatnu lisicu" na mariborskom Pohorju.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.