Politika

Porezna reforma

Sjednica Vlade: na dnevnom redu izmjene 15 poreznih zakona

Sjednica Vlade: na dnevnom redu izmjene 15 poreznih zakona

U Banskim dvorima u četvrtak u 10 sati počinje sjednica Vlade, na čijem je dnevnom redu i paket izmjena poreznih zakona, a ministar financija Zdravko Marić novinarima je pri dolasku na Markov trg poručio da je sve u redu.

"Sve ćete čuti na sjednici, sve je u redu", rekao je kratko Marić novinarima.

Iz Banskih dvora jutros je objavljen dnevni red sjednice Vlade, na kojem su i izmjene 15 zakona vezanih uz poreznu reformu, iz čega bi se moglo zaključiti da su partneri u vlasti, HDZ i Most postigli dogovor oko te reforme.

Uži kabinet sinoć je, naime, do kasno raspravljao o poreznoj reformi na koju je Most imao primjedbe.

Tako je čelnik te stranke i predsjednik Hrvatskoga sabora Božo Petrov na temu izmjene paketa poreznih zakona prije nekoliko dana kazao da "ne treba robovati rokovima već treba težiti što kvalitetnijim konačnim prijedlozima", a mediji prenose i neslužbene izjave iz Mosta da su nezadovoljni povećanjem PDV-a u ugostiteljstvu i turizmu s 13 na 25 posto, kao i ukidanjem najniže stope PDV-a na kruh, mlijeko i lijekove.

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u srijedu je, prilikom boravka u Opatiji, rekao kako će poduzeti sve da dođe do konsenzusa pri usvajanju porezne reforme.

"Očekujem koherentnost parlamentarne većine oko cjelovite reforme, a otvoreni smo za razgovor s partnerima, drugim zainteresiranim političkim akterima i javnošću da pronađemo rješenja koja će biti održiva i voditi računa da Hrvatska kao turistička zemlja nastavi s kvalitetnim rezultatima kao protekle godine", kazao je Plenković novinarima koji su ga pitali za komentar primjedbi na dizanje stope PDV-a u ugostiteljstvu i turizmu.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.