Politika

Ususret Danu sjećanja

Vlada će održati sjednicu u Vukovaru: 18 milijuna kuna za Vodotoranj

 Vlada će održati sjednicu u Vukovaru: 18 milijuna kuna za Vodotoranj

Vlada će danas svoje sjedište preseliti van Zagreba - u Vukovaru, a sve ususret tužnoj obljetnici pada Grada. Nekoliko točaka dnevnog reda posvećeno je upravo Vukovaru, otkrio je premijer Andrej Plenković najavivši i kako će država za obnovu Vodotornja izdvojiti 18 milijuna kuna.

 

U petak se obilježava Dan sjećanja na žrtvu Vukovara, a ususret tomu Vlada Andreja Plenkovića preselit će sjednicu upravo u taj grad. Iako se radi o redovitoj sjednici Vlade, nekoliko točaka bit će posvećeno upravo Vukovaru što je najavio i sam premijer.

"Hrvatska vlada donijet će niz odluka i o jednoj radnoj skupini koja bi radila na izradi posebnog zakona o Vukovaru kao mjestu s posebnim pijetetom. Donijet ćemo niz konkretnih odluka iz različitih resora koji će manifestirati potporu Vlade i ministarstava gradu Vukovaru", objasnio je premijer Andrej Plenković. Plenković je otkrio i da se za obnovu Vodotornja planira izdvojiti 18 milijuna kuna. Od ostalih točaka dnevnog reda Plenković je izdvojio rebalans i imenovanja dijela državnih tajnika - njih između 15 i 20. Uvjerava kako problema oko kadrovskih pitanja s Mostom nema.

"O ostatku državnih tajnika bit će na idućoj sjednici. Još dogovaramo, gledamo realne potrebe, funkcionalnost. Osnovni kreterij državnih tajnika je funkcionalna nadležnost njih u okviru ministarstava, stoga je to precizan proces usuglašavanja političkih dogovora i stvarnih potreba u ministarstvima i to želim napraviti na racionalan i maksimalno učinkovit način", rekao je premijer. Kad je riječ o rebalansu proračuna, ostat će se u okvirima predviđenoga za 2016., a sva će ministarstva moći podmiriti obveze koje su planirali.

"Dakle, ovo je isključivo tehnički rebalans s obzirom na novi ustroj Vlade. Dakle, prepoznajemo nova ministarstva, odnosno ona koja su spojena i nove nazive. Unutar samog rebalansa, doći će do određenih preraspodjela na rashodovnoj strani proračuna ali ne dolazi do probijanja ukupne rashodovne strane. Sve je u skladu s planom, a vidjet ćete, kad budemo prezentirali, s obzirom na prihode koje smo prikupili, čak i iznad plana, koji će biti planirani deficit za 2016. godinu", rekao je ministar financija Zdravko Marić.

Na pitanje gdje su prihodi najbolje rasli, Marić je odgovorio da su iznad planiranog na razini poreza na dobit i na razini trošarina.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.