Ostalo / Zadarska županija

Svrha? Preseljenje upravnih odjela

Srednjoškolski dom na Relji pripast će Zadarskoj županiji

Srednjoškolski dom na Relji pripast će Zadarskoj županiji

U utorak, 27. listopada 2015 godine , održana je 34. Sjednica Kolegija župana sa koje je Skupštini Zadarske županije upućen prijedlog odluke o davanju suglasnosti Srednjoškolskom đačkom domu za prijenos prava vlasništva i stjecanju vlasništva Zadarske županije nad objektom u koji će biti smješteni odjeli Zadarske županije kao i ustanove koje sada djeluju u zakupljenim prostorima.

 

Srednjoškolski dom na Relji na prvoj bi sljedećoj sjednici Županijske skupštine tako trebao dobiti suglasnost o prijenosu prava vlasništva na Zadarsku županiju čime bi Županija stekla pravo uknjižbe.

Uknjižba se očekuje početkom sljedeće godine nakon čega bi se pristupilo preuređenju i stavljanju u funkciji prostora.„Svrha je poznata. Taj će prostor biti namijenjen županijskim upravnim odjelima kao i našim korisnicima. Nama ova zgrada u kojoj jesmo, Dom županije, nije dovoljna. Uređenje će krenuti, ne od temelja, već od krova koji je u lošem stanju. Pripremit ćemo energetski certifikat i prijaviti se za uređenje fasade i krovišta ne bi li dobili sredstva Fonda za zaštitu okoliša", kazao je na današnjem kolegiju župan Zrilić.

Župan je odobrio potpore iz područja poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja za 2015. godinu u iznosu od 451.000 kuna za 36 korisnika. Na prijedlog Upravnog odjela za poljoprivredu župan je odobrio i raspisivanje natječaja za dodjelu potpora za razvoj i unapređenje lovstva na području Zadarske županije za 2015. godinu u iznosu od 400.000 kuna.

Donesena je i Odluke o kriterijima i načinu financiranja međumjesnog javnog prijevoza za redovite učenike srednjih škola Zadarske županije za razdoblje rujan - prosinac 2015. godine. Kako je pojasnio resorni pročelnik Ivan Šimunić Zadarska županija će kao i do sada za to razdoblje sufinancirati učenički pokaz sa 10 posto za 3173 učenika srednjih škola. Dodao je kako ti učenici putuju u 6 gradova i 1 općinu i to najviše u Zadar, njih 2589, zatim u Benkovac (203 učenika), Biograd, Gračac, Obrovac, ali i u Gospić i Šibenik u koji odlazi na nastavu čak 125 učenika. Kako je objasnio Šimunić, sufinanciranje odlaska u drugu županiju je moguće jedino uz uvjet da određeni program ne postoji u našoj županiji, ili je učeniku jeftinije iz svoga mjesta odlaziti u školu u navedene gradove.

Županijskoj lučkoj upravi Zadar odobrena su sredstva za sufinanciranje pomorsko - građevinskih radova na sanaciji obale u Luci Jazine na dijelu kod ŠRD Zubatac u iznosu od 860.000 kuna, a pojedinim općinama odobrena su sredstva za razne infrastrukturne radove.

Na današnjem kolegiju pročelnik UO za provedbu dokumenata, prostornog uređenja i gradnje Željko Letinić rekao je da je u Zadarskoj županiji obrađeno 45% posto zaprimljenih zahtjeva za legalizaciju te da djelatnici tog odjela mjesečno obrađuju 1,5 do 2 posto predmeta .

„U samom smo vrhu u Republici Hrvatskoj. Do sada smo riješili 23 000 predmeta od ukupno zaprimljenih 53 666 zahtjeva", dodao je Letinić.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.