Ostalo / Zadarska županija

Blagdanski susret

Mons. Želimir Puljić susreo se sa županom Stipom Zrilićem

Mons. Želimir Puljić susreo se sa županom Stipom Zrilićem

Nadbiskup je svima zaželio blagoslovljen Božić uz poruku da se ovo liturgijsko razdoblje oduvijek svečano slavi

U četvrtak , 17. prosinca 2015. godine, nadbiskup Zadarske nadbiskupije mons.dr. Želimir Puljić u pratnji tajnika nadbiskupije don Rolanda Jelića, susreo se sa županom Stipom Zrilićem.

Susretu su bili nazočni i pročelnica Ureda župana Marina Dujmović-Vuković te pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ivan Šimunić. Riječ je o tradicionalnom susretu pred Božić koji se održava ili u zgradi Zadarske županije ili u zgradi Zadarske nadbiskupije.
Župan je nadbiskupa upoznao sa uspješnim poslovanjem Zadarske županije u ovoj godini naglasivši pri tom kako sa financijskim sredstvima koja su na raspolaganju , županija uspijeva realizirati mnoge projekte.

Upoznao je nadbiskupa i sa stabilnim stanjem u gospodarstvu na području Zadarske županije, činjenicom da je ove godine bilo zaposlenih više nego najuspješnije 2008. godine te da gospodarstvo raste najviše zahvaljujući turizmu, ribarstvu i marikulturi, ali i sve uspješnijoj metaloprerađivačkoj industriji. „Imat ćemo stabilnu 2016. godinu, radimo zakonito, nismo imali afera, a u poslu smo strogi i racionalni“, naglasio je župan Zrilić.

Pročelnica Marina Dujmović Vuković predložila je nadbiskupu suradnju na pokretanju vjerskog i hodočasničkog turizma budući da Zadar ima bitne vjerske točke koje nisu dovoljno poznate i promovirane. Također je nadbiskupa upoznala s otvorenim natječajima iz sredstava Europske unije za obnovu kulturne baštine.

Nadbiskup Puljić, uz ostalo, interesirao se o razvojnim planovima i pojedinim projektima na našem području te izrazio zadovoljstvo s funkcioniranjem humanitarno karitativnih organizacija na području županije.

Pohvalio je suradnju između Caritasa, Zadarske županije i Grada Zadra koja omogućuje normalno funkcioniranje ove humanitarne ustanove.

Nadbiskup je svima zaželio blagoslovljen Božić uz poruku da se ovo liturgijsko razdoblje oduvijek svečano slavi.

„Crkva time zahvaljuje Ocu nebeskomu što je poslao svoga Sina da nam objavi punu istinu i pouči nas kako pošteno živjeti. Pođimo, stoga k Novorođenome i poklonimo mu se.“, rekao je u svojoj čestitci nadbiskup Zadarske nadbiskupije mons.dr. Želimir Puljić.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.