Ostalo / Zadarska županija

Unatoč odlasku oporbe održana sjednica županijske Skupštine

Unatoč odlasku oporbe održana sjednica županijske Skupštine

Nakon aktualnog sata na kojem su vijećnici postavljali pitanja i usvojenih prijedloga o dobitnicima ovogodišnjih županijskih nagrada i priznanja, na prijedlog SDP-ove vijećnice i podpredsjednice Skupštine Renate Sabljar Dračevac, vijećnici SDP-a napustili su sjednicu.

" Nedopustivo je da vladajući ne dolaze na sjednice, i zato ćemo mi nakon sto izglasamo prvu točku napustiti sjednicu", kazala je Sabljar Dračevac misleći na nedolazak vijećnika iz redova HSP-a AS.Nakon 45 minuta pauze sjednica je nastavljena sa 23 vijećnika.

Vijećnici Skupštine Zadarske županije na svojoj su 19. sjednici usvojili više izvješća o radu kao i financijska izvješća ustanova kojima je osnivač Zadarska županija- Zavoda za prostorno uređenje Zadarske županije, javne ustanove Natura Jadera, Narodnog muzeja Zadar, Kazališta lutaka Zadar, Športske zajednice Zadarske županije i Zajednice tehničke kulture. Sve ove ustanove u prošloj su godini ostvarile svoje programske ciljeve i programom planirane zadatke, a financijski su poslovale dobro.

Vijećnici su također donijeli Odluku o osnivanju i pristupanju Udruzi za jadransko nasljeđe HERA. Radi se o projektu prekogranične suradnje vrijednom 8 milijuna eura u kojem sudjeluje 8 zemalja jadranskog bazena.Ova Udruga sa sjedištem u Zadru trebala bi potaknuti razvoj turizma zasnovanog na zajedničkom kulturnom nasljeđu.

Zbog Pravilnika o kriterijima za izricanje pedagoških mjera kojim se uvode jedinstveni kriteriji za izricanje pedagoških mjera za neprihvatljivo ponašanje učenika, prema kojima su dužne jednako postupati sve osnovne i srednje škole u Hrvatskoj, i Zadarska županija na današnjoj je sjednici dala suglasnost na Izmjene i dopune statuta osnovnih škola kojima je osnivač.

Vijećnici su prihvatili Program javnih potreba u prosvjeti, sportu, kulturi i tehničkoj kulturi Zadarske županije. Za prosvjetu je ukupno osigurano 88 milijuna kuna, za sport oko 2 milijuna kuna, kulturu više od 14 milijuna kuna i za tehničku kulturu 460.000. kuna.

Na Skupštini su donesene odluke o izboru najpovoljnijeg ponuditelja za zakup zajedničkog otvorenog lovišta  „Veliki Urljaj“ i  „Polača“, a Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru dana je suglasnost za rekonstrukciju termoenergetskog sustava u zgradi bolnice u procijenjenoj vrijednosti investicije 4.000.000,00.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.