Ostalo / OI 2008

Rukomet, četvrtfinale

Goluža: Prihvaćamo bačenu rukavicu Danaca

Goluža: Prihvaćamo bačenu rukavicu Danaca

Ovakva utakmica se igra i s jednom nogom i jednom rukom

Uoči četvtfinalne utakmice naših rukometaša protiv Danske na olimpijskom turniru, o tom je dvoboju u Press centru HOO-a u Pekingu govorio pomoćni trener sastava Slavko Goluža.

- Sutra je utakmica, isto kao i za njih, teška. Prije svega, treba reći da smo mi naš prvi cilj ostvarili - ulazak u četvrtfinale, prema tome mi idemo stepenicu po stepenicu. U sutrašnjoj utakmici odlučivat će glave. Ne srce, nego isključivo glave. Trebamo se usredotočiti na sebe, na svoju igru, na taktiku koju smo već pripremili. Cijelu noć smo radili analize njihove igre i mislim da smo spremni za njih. U ovih pet, šest godina, mislim da nam je po prvi puta bačena rukavica. Znači, Danci su htjeli baš nas i naša je želja da im sutra pokažemo tko su Hrvati, kako se bore i kako znaju igrati rukomet.

O povredama u momčadi Goluža je kazao:

- Mislim da nitko o povredama ne razmišlja, jer sutra je takva utakmica da će se igrati i s jednom nogom i s jednom rukom. Prema tome, želimo dati maksimum, i te povrede što su bile iza nas su i nitko ih ne spominje.

Pomoćni trener hrvatske rukometne reprezentacije proanalizirao je igru Danske:

- Sve protivnike respektiramo, ali se nikoga ne bojimo. Mislim da su oni ipak ranjivi. Oni su malo šablonizirana ekipa i kada im se presječe taj prvi val ili kad se omete ta njihova brza lopta... mislim da oni nemaju baš nekih rješenja. I onda idu na individualne akcije, na šuteve, gdje mi moramo biti jako koncentrirani. Osim jednog - skok šuta, to su nezgodni šutevi sa strane koje golmani ne vide, no i na to ćemo biti spremni i reagirati.

Reci što misliš!