Ostalo / OI 2008

Kosarka

Argentina u polufinalu, Spanoulis promašio tricu za pobjedu

Argentina u polufinalu, Spanoulis promašio tricu za pobjedu

Ginobili i Delfino odveli Argentinu među četiri

Argentina, olimpijski košarkaški prvak iz Atene, pobijedila je u dramatičnom četvrtfinalu Igara u Pekingu Grčku 80-78 i tako izborila ogled protiv Amerikanaca.

Bila je to repriza četvrtfinala od prije četiri godine. Tada je također bilo neizvjesno do posljednje sekunde, ali je ponovno završilo pobjedom Argentine.

Lopta za polufinale je bila u rukama Spanoulisa, no njegov šut za tri poena, četiri sekunde prije kraja i pri rezultatu 80-78, nije završio u košu. Nakon odbijene lopte nastala je gužva ispod argentinskog koša i trajala je do posljednje sirene.

Cijela utakmica protekla je u rezultatskoj neizvjesnosti, s tim da je u nastavku Grčka ipak morala stalno loviti blagu prednost Argentine.

Nije se igrala žestoka i tvrda utakmica, već su dominirali šuteri s obje strane. Manu Ginobili je pogodio šest, a Carlos Delfino pet trica s jedne strane, dok je na drugoj strani Fotsis pogodio tri.

Nevjerojatnom i sretnom tricom od table Vasilopoulos je 30 sekundi prije kraja smanjio na 80-78, a na drugoj strani je Ginobili promašio dalekometni šut za pobjedu. 

Tada je uslijedio već opisani pokušaj Spanoulisa i veliko slavlje Argentinaca.

Ginobili je postigao 24 poena, Delfino 23 uz 5 skokova. Kod Grčke je najbolji bio Fotsis sa 17 poena i 10 skokova. 

OI, košarka, četvrtfinale, muški:

Španjolska – Hrvatska 72-59 (37-26)

Litva – Kina 94-68 (41-30)

SAD – Australija 116-85 (55-43)

Argentina – Grčka 80-78 (39-40)

Parovi polufinala (u petak):

Španjolska - Litva

SAD - Argentina


Reci što misliš!