Ostalo / OI 2008

Košarka, utakmica za 3. mjesto

Argentincima bronca, Litvancima tuga

Argentincima bronca, Litvancima tuga

Košarkaši Argentine pobijedili su 87-75 Litvu u utakmici za treće mjesto na Olimpijskim igrama u Pekingu.

Argentina je na turnir došla kao vlasnik zlatne medalje s atenskih Igara, a iz borbe za ponavljanje tog uspjeha, u polufinalu ih je izbacila reprezentacija SAD-a. Litvi, kojoj je ovo peta uzastopna olimpijska smotra u kojoj su se borili za brončanu medalju na putu u finale ispriječila se Španjolska.

Cijeli dvoboj za broncu prošao je u znaku Argentinaca, koji su igrali bez pomoći ozlijeđenog Emanuela Ginobilija. Tek izjednačena prva četvrtina dala je naslutiti da bi se pobjednik mogao saznati pred kraj susreta, no već u nastavku prvog poluvremena “gaučosi” su se otisnuli na 12 poena prednosti (46-34) što ne samo da su do kraja utakmice bez problema branili, nego su krajem treće četvrtine i povećali na +19 (68-49), čime je slavlje moglo početi.

Litavce je napustio šut za tri poena, a kada od njega ne profitiraju, onda u pravilu gube zbog slabog postotka preciznosti u toj šuterskoj kategoriji. Slabih 6-23 ili samo 26% nije impresioniralo nikoga u dvorani, a najmanje njih same. Najefikasniji u poraženoj momčadi bio je Ramunas Šiškauskas s 15 poena (uz šest skokova).

Argentince su do još jedne olimpijske košarkaške medalje predvodili Carlos Delfino (20) i Andres Nocioni (14 poena, osam skokova, četiri osvojene lopte).

Košarka, za treće mjesto:

Argentina - Litva 87-75 (46-34)

Reci što misliš!