Ostalo / OI 2008

Taekwondo

Sjajna Sandra Šarić okitila se brončanom medaljom!

Sjajna Sandra Šarić okitila se brončanom medaljom!

Dvije hrvatske predstavnice u taekwodou u domovinu donose dvije sjajne medalje

U borbi za treće mjesto u kategoriji do 67 kilograma Sandra je pobijedila Portorikanku Asuncion Ocasio Rodriguez deklasiravši je već u prve dvije minute dvoboja, koje je zaključila vodstvom 4-1.

Mudrom je borbom u nastavku očuvala stečenu prednost povisivši je još jednim preciznim udarcem na 5-1.

Taekwondo je tako Hrvatskoj donio dvije olimpijske medalje brončanog sjaja u Pekingu.

Osim Šarić, broncom se okitila i Francuskinja Epangue, koja je u drugoj borbi za broncu pobijedila Australku Tinu Morgan.

Korejka Kyung-Seon Hwang bila je preteška prepreka za hrvatsku taekwondo reprezentativku Sandru Šarić u četvrtfinalu olimpijskog turnira do 67 kilograma. No, sat vremena kasnije Korejka je napravila veliku uslugu Sandri pobijedivši u polufinalu predstavnicu Francuske te je tako našoj reprezentativki omogučila da kroz repesaž pokuša doći do brončane medalje.

Hwang, brončana iz Atene prije četiri godine i dvostruka svjetska prvakinja u svojoj kategoriji iz 2005. i 2007. godine, bila je bolja ukupnim rezultatom 3-1. Šarić je prvu rundu završila remijem 1-1, a u druge je dvije primila po dva udarca u tijelo za konačan poraz.

U osmini finala je Šarić uvjerljivo pobijedila predstavnicu Filipina Maryju Antoinettu Riveru s 4-1. U polufinalnom je dvoboju Hwang pobijedila tamnoputu Francuskinju Gwladys Patience Epangue 2-1, zlatnim bodom u četvrtoj rundi.

Time je Šarić stekla pravo nastavka natjecanja kao “lucky loser”, natjecateljica koja je poražena od finalistice. Hrvatska je taekwondo reprezentativka dvoboj za treće mjesto u kategoriji do 67 kilograma izborila uvjerljivom pobjedom nad predstavnicom Ujedinjenih Arapskih Emirata, Sheikhom Maithom Almaktoum, 4-0. Zadala je Šarić protivnici čak i jedan udarac više, za 2-0 u drugoj rundi, ali joj je prije isteka četvrte minute oduzet nakon dvostruke opomene.

U disciplini koju je Hrvatica Sandra Šarić završila s brončanom olimpijskom medaljom, do 67 kilograma, korejska taekwondo reprezentativka Kyung-Seon Hwang otišla je do kraja.

U borbi za zlato Hwang je pobijedila Kanađanku Karine Sergerie 2-1.

U četvrtfinalu je nova olimpijska pobjednica nadjačala našu predstavnicu porazivši je 3-1.

Hwang je na Olimpijskim igrama u Ateni kao 18-godišnjakinja uzela broncu, a na posljednja je dva Svjetska prvenstva osvajala zlata. 

Taekwondo, žene do 67 kg, dvoboji za 3. mjesto:

Šarić (Hrv) – Ocasio Rodriguez (Por) 5-1 (4-1, 0-0, 1-0)

Epangue (Fra) – Morgan (Aus) 4-1

Taekwondo, žene do 67 kilograma, finale:

Hwang (Kor) – Sergerie (Kan) 2-1 (0-1, 1-0, 1-0)

 

 


Reci što misliš!