Ostalo / OI 2008

Vaterpolo

Amerikanci potopili Srbiju u polufinalu!

Amerikanci potopili Srbiju u polufinalu!

Katastrofalan šut i vratar Moses zaustavili Srbiju

Vaterpolisti SAD-a pobijedili su Srbiju s 10-5 (3-3, 2-1, 2-1, 3-0) u drugoj polufinalnoj utakmici olimpijskog turnira u Pekingu, čime su izborili finale protiv Mađarske.

Američki su vaterpolisti ovom uvjerljivom pobjedom dokazali da njihove najave u lovu na zlatnu medalju nakon pobjede protiv Hrvatske nisu bile bez realne osnove. Iako je Srbija bila papirnati favorit u ovoj utakmici, Amerikanci su deklasirali srpsku momčad, posebice u drugom dijelu utakmice, u kojem su postigli pet, a primili samo jedan gol!

Kapetan i najbolji igrač američke reprezentacije Tony Azevedo bio je najbolji strijelac sa 3 pogotka. Podsjetimo, Azevedo je tri gola zabio i Hrvatima u 4. kolu u skupini, kada su Amerikanci slavili pobjedu 7-5. Dva gola protiv Srbije postigao je Ryan Biley. Amerikanci su od 21 šuta postigli čak 10 golova, dok su srpski vaterpolisti imali čak 33 pokušaja prema golu, ali samo pet uspješnih. Najveće zasluge za to pripadaju sjajnom američkom vrataru Merrillu Mosesu, koji je prikupio čak 16 obrana!

U srpskoj reprezentaciji je Vladimir Vujasinovć postigao 2 gola, ali iz čak 8 pokušaja. Još lošiji učinak ubilježili su Aleksandar Šapić (1-9) i Vanja Udovičić (0-5).

Amerikanci su uzvratili Srbiji za poraz u skupini, u susretu kojeg je Srbija dobila nogometnim rezultatom 4-2.

Vaterpolisti Mađarske prvi su izborili finale olimpijskog turnira u vaterpolu. Pobijedili su Crnu Goru 11-9 (3-4, 3-3, 3-0, 2-2). Na početku vaterpolskog turnira ove dvije reprezentacije su odigrale utakmicu koja je završila bez pobjednika 10-10, a koliko je Crna Gora, aktualni europski prvak, opasna pokazala je i u prvom dijelu polufinala. S dva pogotka na početku druge četvrtine (Janović i Gojković) Crna Gora je povela 6-3, no u trećoj dionici Crnogorci su potpuno stali i nisu uspjeli svladati mađarskog vratara Gergelyja.

Tri minute prija kraja Crna Gora je došla do izjednačenja 9-9, no nakon toga su ponovno ostali bez pravog pokušaja u napadu. Na drugoj strani su Kasas i Daniel Varga bili precizni. Najbolji strijelac je kod Mađarske bio Gergely Kiss sa 3 pogotka, dok su kod Crne Gore po 2 postigli Janović, Uskoković i Gojković.

 

Olimpijske igre, vaterpolo, polufinale (muški):

Mađarska - Crna Gora 11-9 (3-4, 3-3, 3-0, 2-2)

SAD – Srbija 10-5 (3-3, 2-1, 2-1, 3-0)

Reci što misliš!