Ostalo / Intervjui

pjevačica napokon u zadru

Jelena Rozga: Ne želim se promovirati privatnim životom, izabrala sam pjevanje

Jelena Rozga: Ne želim se promovirati privatnim životom, izabrala sam pjevanje
TZGZ

Jelena Rozga sinoć je na Adventu u Zadru održala jedan od ljepših adventskih koncerata.

Iako je s prvim taktovima, nakon cijelog dana oklijevanja, počela padati kiša, nekoliko stotina obožavatelja je sa splitskom pjevačicom otpjevalo najveće hitove iz njezine karijere, kao i nekoliko pjesama drugih izvođača koje su našle mjesto na njezinom posljednjem albumu „Minut srca mog (acoustic)“. S Jelenom smo razgovarali u backstageu uoči samog početka koncerta.

Jelena Rozga @ Advent u Zadru Jelena Rozga @ Advent u Zadru

* Bila je ovo jedna godina koja za Vas završava vrlo uspješno, reklo bi se – došli ste tiho i ušli u legendu. Prvo mjesto najprodavanijih albuma, rasprodana Arena u Zagrebu, evo i koncerta na Adventu u Zadru, nije ni to zanemarivo. Kako je došlo do toga?

- Radom. Puno vremena smo radili na albumu, moji divni dečki su svirali cijeli akustični album, izvrstan posao odradio je sjajni producent Srđan Sekulović – Skansi. Bilo je jako puno posla oko toga, prije nešto više od tjedan dana dogodila se i prva rasprodana Arena, sjajan koncert. Treba puno raditi, ništa nije slučajno.

* Od 2016. godine imali ste puno koncerata, projekata, ali album Moderna žena bio je posljednji studijski album. Bila je doduše u međuvremenu i korona, jeste li možda imali planove objaviti nešto ranije?

- Ne opterećujem se novim materijalima, izbacujem pjesmu po pjesmu, ne žuri mi se. Imam toliko pjesama u karijeri da nema potrebe žuriti. Kad dođe ona oprava, to će biti to.

* Čini nam se da je Huljić malo kiksao, dao se u autorske projekte, Madres Badessa, pop misa….

- Nikako. Tonči je genijalac, kao i njegova supruga Vjekoslava koja radi genijalne tekstove, za mene već punih 27 godina, tako da mi sve to polako i studiozno radimo.

* Huljić nam je ovog ljeta rekao da mu se više ne rade pop pjesme, uz dodatak, „osim za Grašu i Jelenu, za njih uvijek“.

- To stoji, za nas je uvijek otvoren. On je super lik, dobar čovjek, sjajan autor.

* Obično se smatra da veliki hitovi ne traju dugo, da su to sezonske pjesme, iznenađuje pomalo da su neke naoko takve pjesme ipak preživjele tih 16 godina…

- Nisu neke, nego mogu reći sve. To su dobre pjesme, neke i 27 godina stare, po jednoj njih sam nazvala i ovaj akustični album. Vjerujem da su to  bezvremenske pjesme koje će generacije pjevati na koncertima.

* Na novom akustičnom albumu otpjevali ste neke svoje, ali i pjesme drugih izvođača koje su najviše utjecale na vas. Kako ste napravili izbor?

- Težak je bio izbor, snimila sam puno pjesma. Jednu večer sjedili smo Tonči, Vjekoslava i ja i počeli pisati, pa samo došli do 10, 11… Došlo smo do 19 i rekli „to je to“. Puno pjesama koje smo spomenuli nije moglo ući na album, bit će prilike.

* Jesu li to pjesme koje inače izvodite na posljednjim koncertima?

- Da, s tim da neke od njih, kao duet „Zar je ljubav spala na to“, koju sam kao pjevačica Magazina otpjevala s Tifom, a na ovom albumu s Cvekom, ne izvodimo baš često.

e1d243f4573743d9f9017b4df0d19e11.jpg?v=2* Možemo li očekivati neke nove projekte, albume…

- Izbacili smo novi singl „Samo se ljubiti isplati“, trenutačno njega promoviramo, idemo dalje polako.

* U Zadru ste sigurno bili puno puta, vjerojatno pamtite neke koncerte, evo mi se sjećamo nastupa s Bajagom, a Vi…

- Bilo ih je puno, ali dugo nisam bila u Zadru, zato sam se jako radovala ovom adventskom koncertu.

* Iako ste dio estrade, nemate toliko razvikan privatni život poput mnogih svojih kolega, koji se na neki način tako i promoviraju?

- Pa i ne treba biti, ne gledam na privatni život kao na nešto čime bih se promovirala. Netko tako voli, ja sam izabrala pjevanje, zato sam ovdje.
 


Reci što misliš!