Ostalo / Intervjui

projekt zadarske novinarke

Andrea Buča nakon Like otkriva tajne Hrvatskog Zagorja

Andrea Buča nakon Like otkriva tajne Hrvatskog Zagorja
Dino Stanin/PIXSELL

Zadranka sa zagrebačkom adresom, Andreja Buča, na HRT-u predstavlja novi redateljski i novinarski izazov. Nakon Like, krenula je u istraživanje Hrvatskog Zagorja!

- Ljeto sam provela radno i u 40 dana snimanja s ekipom obišla bajkovite brežuljke, kleti, dvorce i dvorišta, doživjela brojne avanture, upoznala zagorski život i običaje koje ćemo publici predstaviti i zabaviti ih u osam epizoda serijala ''Stani v Zagorju''. 

U serijalu će nas Andreja tako upoznati s Baricom kuburašicom, penzionerima na zagorskoj rivijeri, otkrit će nam tko je prvi reko „bum te tužil“, tko je od svjetskih lidera šetao Kumrovcem, koje su najveće zagorske obmane, tradicionalni recepti, zagorski pjenušac i u kojem dijelu Velikog Tabora je zazidana Veronika Desinić.

Emisija ''Stani v Zagorju" kreće od 15.3., nedjeljom na HRT1, u 20.40 sati.

- Hrvatsko Zagorje. Nekom bajkovito, nekom fatalno, svima brežuljkasto. Regija je zanimljive prošlosti - neandertalci, umjetnici, voljeni vođe i buntovnik koji je ušao u legendu. Zagorje je bilo utočište hrvatskog plemstva i druga linija obrane od najezde Turaka. Otuda kuburašice, raskošni dvorci, kurije, perivoji i kapelice gotovo na svakom bregu. A koliko brega toliko i termalnih izvora. Kontrastno je Zagorje, poduzetnici i kmetovi, popevke i punkeri, zaprežna kola i oktanski sportovi, najbolji automobilisti, žganci i „šampanjci“. Svima je zajedničko pojesti, popiti i našaliti se, poručuje Buča.