Ostalo / Grad Zadar

Sustav javnih bicikala u svibnju stiže u Zadar

Sustav javnih bicikala u svibnju stiže u Zadar

Zadrani i turisti će 24 sata dnevno na raspolaganju imati 25 bicikala

U pilot projektu koji će trajati šest mjeseci stanice s biciklima bit će na Autobusnom kolodvoru, Branimirovoj obali, Bilom brigu i Puntamici. Zadrani i gosti će 24 sata dnevno na raspolaganju imati 25 bicikala, saznaje Radio Zadar.

Projektom se rasterećuje promet u gradu, jača ekološki potencijal grada, a podići će se i kvaliteta življenja, najavljuju iz gradske uprave. Krešimir Dvorski iz Sustava javnih bicikala smatra da je Zadar idealan kandidat za projekt Nextbike jer se projekt uklapa u gradsku strategiju održivog razvoja.

Korisnicima je najzanimljiviji dio priče da će aktivacijom godišnje članarine od 79 kuna svaki dan prvih pola sata korištenja bicikla biti besplatno.

- Osamdeset posto korisnika u vremenskom periodu koliko traje članarina, bilo da je to šest ili dvanaest mjeseci, ne uspije potrošiti taj kredit jer je poanta da ljudi bicikle koriste racionalno, unutar tih 30 minuta - da dođu od točke A do točke Bpojašnjava Dvorski. 

Zadar će se tako u svibnju pridružiti stotini gradova u svijetu unutar sustava Nextbike. Do ljeta će ih u Hrvatskoj biti deset, a aktivacijom računa moći će se koristiti usluge Nextbike u bilo kojem od tih gradova.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.