Ostalo / Grad Zadar

Kalmeta obišao radove na uklanjanju ruševnog objekta na Vidikovcu

Kalmeta obišao radove na uklanjanju ruševnog objekta na Vidikovcu

Gradonačelnik Grada Zadra, Božidar Kalmeta, jutros je obišao lokaciju na kojoj je u tijeku uklanjanje jednog od ruševnih objekata iz popisa prioriteta objekata za rušenje gradske uprave, a kako bi se informirao o dinamici radova.

Radi se ruševnoj zgradi u Ulici Vlade Janjića-Cape (Vidikovac) u Zadru na kojoj je, sukladno Zakonu o građevinskoj inspekciji i temeljem pravomoćne presude Upravnog suda u Splitu, započelo izvođenje radova na uklanjanju.

Izvođenje radova obavlja ugovorni izvođač društvo Stipčević d.o.o. , a njihov završetak predviđa se u roku od 15 dana. Nakon uklanjanja ove ruševine, nastavit će se s uklanjanjem ostalih prioriteta do iznosa predviđenog za ovu namjenu (300.000,00 kn) u proračunu Grada Zadra za 2016. godinu.

Podsjetimo, među prioritetima za rušenje, pored ovog objekta, nalaze se objekti u ulicama: Danijela Farlatija (Gaženica) (2 objekta), Frane Kršinića (Crvene kuće), Jadranska cesta (Gaženica), Vjekoslava Karasa (Gaženica) i Ane Vidović (Puntamika) koji su uvršteni u prioritete temeljem toga što je u gradsku upravu na te objekte pristiglo najviše primjedbi, pritužbi i zamolbi za uklanjanjem od strane susjeda i građana koji žive u tim ulicama.

Osim toga građevinski vještaci i ZJZ utvrdili su da su takvi objekti opasni po život i zdravlje ljudi.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.