Ostalo / Gastro

Dvije manifestacije

Biograd: Večeras otvorenje 6. "Dugog svehrvatskog eno-eko-gastro-etno stola"...

Biograd: Večeras otvorenje 6.

... i 4. Sajma poljoprivredne mehanizacije i ribarske opreme

Tijekom predstojećeg vikenda, točnije od petka 3. do nedjelje 5. lipnja 2011. godine u Biogradu na Moru održat će se dvije manifestacije koje su od velikog značaja za grad, a ujedno označavaju i službeno otvaranje turističke sezone.

Riječ je o 6. festivalu izvorne hrane, pića, gastronomskih delicija, izvornog suvenira i folklora "Dugi svehrvatski eno-eko-gastro-etno stol"- Spojimo zeleno i plavo te 4. Sajmu poljoprivredne mehanizacije i ribarske opreme.

Svake godine broj zainteresiranih i broj gostiju se povećava tako da se na ovogodišnjem gastro stolu očekuje i preko 25.000 posjetitelja koji će uživati u degustaciji te vidjeti izvorne, tradicionalne suvenire i tvorevine, a ujedno doživjeti toplu atmosferu u srcu Dalmacije. Stol će ove godine biti dug 1.050 metara, a protezat će se duž cijele rive, od bazena do kraja ribarske luke.

Otvorenje 6. festivala izvorne hrane, pića, gastronomskih delicija, izvornog suvenira i folklora "Dugi svehrvatski eno-eko-gastro-etno stol"- Spojimo zeleno i plavo počinje večeras  u 19 sati na biogradskoj Obali Petra Krešimira IV.

4. Sajam poljoprivredne mehanizacije i ribarske opreme kao i svake godine bit će smješten na prostorima kampa Sv. Dominik iznad magistrale, a ima izložbeno-prodajni karakter.

Cilj sajma je bolje upoznavanje poljoprivrednika i ribara s novim tehnologijama u poljoprivrednoj proizvodnji kao i sa novim strojevima koji se koriste u obradi tla, sustavima za natapanje, te s alatima za zahvate u voćarstvu i maslinarstvu, ampelotehničke zahvate u vinogradarstvu, te ribarske opreme i alata, kao i ostvarivanje poslovnih kontakata. Sajam se otvara 3. lipnja (petak), u 11sati.

Ovog vikenda svi putovi vode u Biograd na Moru!


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.