Ostalo / Gastro

Nezaboravna večer za sva čula

Biograd: Kilometarskim gastro stolom otvorena glavna turistička sezona

Biograd: Kilometarskim gastro stolom otvorena glavna turistička sezona

Petnaestak tisuća ljudi na prvoj večeri manifestacije

U organizaciji Turističke zajednice Grada Biograda na Moru i Sekcije ugostitelja Obrtničke komore grada Biograda na Moru, sinoć je na biogradskoj Rivi (obala Petra Krešimira IV) svečano otvoren 6. Festival izvorne hrane, pića, gastronomskih delicija, izvornih suvenira i folklora punog naziva “Dugi svehrvatski eno-eko-gastro-etno stol”- Spojimo zeleno i plavo.

Kilometarski gastro stol označio je i službeni početak glavne turističke sezone u Biogradu na Moru. Ipak, ruku na srce, sezona je u Biogradu započela još polovinom svibnja "Porin" vikendom, nastavljena je proteklog vikenda izuzetno uspješnim "Criatia Harley Daysima".

Vrijedni domaćini predvođeni doajenom hrvatskog turizma, direktorom TZ grada Biograda, Ivom Eškinjom čine sve kako bi se sezonamaksimalno produžila. I u tome svake godine postižu sve zapaženije rezultate.

O tome svjedoči i petnaestak tisuća duša iz Županije ali i šire koje su sinoć pohodile biogradsku rivu kako bi uživala u bojama i mirisima Mediterana, ali i kontinentalne Hrvatske, iz prijateljskih BiH, Mađarske, Slovačke, Slovenije, Češke... 

Svega je tu bilo. Predugo bi trajalo naborjati sve što smo sinoć vidjeli, čuli i osjetili. Možda će nabolje biti da pogledate fotogaleriju, jer za onog tko nije bio sinoć u Biogradu, slika će reći više od tisuću riječi.

- Neka večerašnje dobre vibracije prođu cijelom Hrvatskom, neka unesu dobro raspoloženje i odgovornost, ponos i marljivost kako bi na kraju godine mogli ponovo kazati da smo odradili još jednu  uspješnu turističku godinu, rekao je Ivo Eškinja.

- Biograd je ponovo svima pokazao ono što želimo i čemu kao turistički radnici težimo. Već trećim tjednom punim dinamike, događanja i ljudi, Biograd svima daje primjer kako produljiti turističku sezonu i ljudima koji od turizma žive, omogućiti bogatiji i kvalitetniji život, naglasio je savjetnik ministra turizma, Ivo Bašić.

Fešta je potrajala do dugo u noć uz nastupe mažoretkinja, saljske Tovareće mužike, nastupe klapa... Za one koji su propustili prvu večer još nije kasno. Biogradski dugi stol vas očekuje i večeras, ali i u nedjelju.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.