Ostalo / Euro 08

Skupina C

Talijanima je Rumunjska biti ili ne biti

Talijanima je Rumunjska biti ili ne biti

Rumunji su s Francuskom igrali bez pogodaka

Iako im je susret s Rumunjima tek drugi na Europskom prvenstvu, Talijanima je životno važan. U prvom su kolu aktualni svjetski prvaci teško stradali, Nizozemci su pobijedili s 3:0. Najteži je to poraz Italije na EP-ima u posljednjih 25 godina, još od 1983. kada ju je istim rezultatom pobijedila Švedska.


Prava pobuna dogodila se u talijanskoj svlačionici, igrači su, a i javnost, optužili izbornika Donadonija da je kriv za poraz. Sada ovaj najavljuje bitno drugačiju i ofenzivniju postavu za ogled s Rumunjskom. Toni je siguran u napadu, a društvo će mu, po svemu sudeći, činiti i Del Piero i Cassano. Potpuno razumljivo, Talijanima pobjeda treba.

- Izgubili smo bitku, ne i rat. Moramo zaigrati na prijašnjoj razini, dohvatiti tu pobjedu pa makar Buffon zabio gol. To nam je jedino važno - kaže Luca Toni.

Nakon poraza od Nizozemaca pojavile su se tvrdnje da Talijani nisu tjelesno spremni, što oni opovrgavaju. Uzdaju se i u svoju psihičku snagu.

- Svi mi igrači imamo isti cilj. Naša je snaga u momčadskom duhu i zajedništvu. Pobijedit će naše srce - najavljuje Fabio Grosso koji će, očekuje se, igrati na lijevom boku.

A Rumunji su s Francuskom igrali bez pogodaka. Vesele se što su dokazali da imaju čvrstu obranu, no jasno im je da će, žele li pobjedu, morati igrati otvorenije.

A i njima je sljedeća utakmica odlučujuća.

- Izgubimo li, ispadamo. Pobijedimo li, idemo dalje - ističe Paul Codrea, igrač Siene.

Rumunji se posebno uzdaju u svoga dragulja Adriana Mutua koji zna kako treba igrati protiv Talijana jer je igrač Fiorentine.

- Protiv Italije moramo igrati otvorenije, napasti i stvarati prilike. Nadam se da ću se naći u prilici i postići pogodak - ističe Mutu.
Sudeći po najavama, bit će to otvorena utakmica u kojoj obje momčadi žele samo pobjedu.


Reci što misliš!