Ostalo / Euro 08

Četvrtfinale: Španjolska - Italija

Dino Zoff: Italija može u polufinale

Dino Zoff: Italija može u polufinale

Lippi: Ekipa je pokazala zajedništvo, entuzijazam i snagu

Dino Zoff je 1982. godine kao 40-godišnji kapetan talijanske reprezentacije osjetio užitak osvajanja trofeja za najbolju momčad na svijetu.

- Italija je odigrala dvije jako dobre utakmice na ovom prvenstvu. I zasluženo smo u četvrtfinalu, makar ne bih volio izostaviti iz te priče Nizozemsku koja je odigrala odlično protiv Rumunjske makar im ta pobjeda nije značila previše - komentirao je Dino Zoff.

- Jako sam optimističan kada je u pitanju nastavak natjecanja. Italija ima jako dobre šanse plasirati se u samu završnicu. Mislim da smo protiv Španjolaca favoriti. Oni imaju dosta rupa u svojoj obrani i to bi trebali iskoristiti - rekao je legendarni vratar Italije koji je odavno dobio fantastičnu zamjenu u Gigiju Buffonu.

Talijanski izbornik Roberto Donadoni smjelo je najavio da njegovi nogometaši mogu do kraja na Euru, te je zaštito svoje neefikasne napadače.

- Uopće nemam nikakvih dvojbi. Znam da imamo močad koja može dobiti bilo koga – izjavio je Talijan u srijedu.

- Previše smo pretrpjeli u prve dvije utakmice da nam se ne bi vratilo. Napravili smo puno pogrešaka protiv Nizozemske, no čak sam i nakon te utakmice bio svjestan da u našoj igri ima puno pozitivnih stvari.

Činjenica da svi talijanski napadači koji su se svlačili u dosadašnje tri utakmice – Luca Toni, Antonio Cassano, Alessandro Del Piero i Antonio Di Natale – nisu još zabili ni gola, također ne brine izbornika.

- U periodu smo sezone kada zabijati nije nimalo lako. Nakon iscrpljujućih sezona puno je lakše igrati veznjacima i braničima.

Donadonijevoj je momčadi komplimentirao njegov prethodnik na klupi Marcello Lippi.

- Moram pohvaliti momčad jer nije bilo lako apsolvirati skupinu uspješno nakon tako teškog starta. Pokazali su, međutim, zajedništvo, entuzijazam i snagu kojima mogu samo zapljeskati – izjavio je Lippi.

 


Reci što misliš!