Lifestyle

#kužina

Evo zbog čega biste uvijek trebali sami mljeti kavu

Evo zbog čega biste uvijek trebali sami mljeti kavu
Pexels

Kad vas uhvati žudnja za kavom, svaka sekunda koju morate čekati čini se kao godina, tako da je definitivno primamljivo posegnuti za vrećicom prethodno samljevenih zrna radi praktičnosti

Kada kupite kavu u vrećicama (ili čak sameljete svježa zrna kroz električni aparat u trgovini), dobit ćete napitak slabijeg okusa.

Matt Woodburn-Simmonds iz Home Coffee Expert smatra da je visokokvalitetni mlinac jedna od apsolutno najboljih investicija koje možete učiniti za kuhanje kave, piše FR.

“Hlapljiva ulja koja se oslobađaju iz unutrašnjosti zrna kada se melju ispare za oko 45 minuta, odnoseći sa sobom svu njihovu slast”, objašnjava.

Ta ulja i drugi spojevi pokretačka su snaga iza zamamne arome i bogatog okusa dobro napravljene šalice kave. Ovo ne znači da će vaša kava automatski imati loš okus ako je napravljena od prethodno samljevenih zrna, ali definitivno nije idealna u usporedbi s kavom koja je samljevena neposredno prije kuhanja.

Osim toga, cijela zrna znatno dulje zadržavaju svoju svježinu, pa su bolji izbor za pohranjivanje kod kuće, stvarajući manje šanse za slabu, ustajalu kavu.


Reci što misliš!