Događaji

četvrtak, 3. listopada

3. Festival kulture i komunikacija u Biogradu na Moru

3. Festival kulture i komunikacija u Biogradu na Moru
Dino Stanin/PIXSELL

3. Festival kulture i komunikacija na jednom mjestu okupit će umjetničke stvaraoce, obrazovne djelatnike i profesionalce iz područja marketinga, odnosa s javnošću, medija, dizajna, kulturnih i kreativnih industrija te menadžmenta u kulturi.

Svoja promišljanja, znanja i vještine pokazat će putem tribina, radionica, streeet arta, performativnih umjetnosti, izložbi, koncerata i kazališnih predstava. Biograd na Moru, Šetalište Kneza Branimira 30 (Veleučilište Baltazar Zaprešić / Gradska knjižnica)
Veleučilište Baltazar Zaprešić, organizira treći Festival kulture i komunikacija koji će se održati u četvrtak, 3. listopada 2024. godine održati u Biogradu na Moru.

Ovaj festival rezultat je suradnje dvaju studijskih programa: Komunikacijskog menadžmenta i Menadžmenta u kulturi i kulturnom turizmu.

Glavna misija Festivala je učiniti obrazovanje i kulturu na jedan dan dostupnim svima s ciljem doprinosa slobodnijem, pravednijem i solidarnijem društvu. Sva festivalska događanja su otvorena i besplatna za sve zainteresirane građane.

Ove godine, na tribinama ugošćujemo renomirane stručnjake i poznavatelje aktualnih, intrigantnih pa i provokativnih tema. Rasprava „Reci to ravnopravno“, usmjerit će se na podizanje svijesti o rodnoj ravnopravnosti u medijskoj i komunikacijskoj industriji.

Tribina „Održiva istina“ bavit će se problematikom dezinformacija u području održivog razvoja. „Kako postati rock zvijezda?“ istraživat će ključne faktore uspjeha u glazbenoj industriji, odgovarajući na pitanja poput: kako pridobiti publiku i zašto neki uspijevaju, a drugi ne.

Na kraju, tribina “Kreativni turizam: u potrazi za autentičnim iskustvima
destinacije“ fokusirat će se na proširenje turističke ponude izvan tradicionalnih okvira „sunca i mora“.

Osim tribina, Festival nudi i radionice. Na radionici fotografije, fotografkinja Inia Herenčić polaznike će podučiti kako kreativno koristiti fotografske vještine. Radionica mekih vještina koju vodi Teatar od soli posebno je zanimljiva jer za razvoj tih vještina koristi razne kazališne tehnike.

Radionica kuhanja, „Gastro putovanje Biogradom na Moru“ pod vodstvom chefa Arbanasa, spaja domaće okuse mora i polja na tanjuru. Za posjetitelje željne igre i zabave, tu je i Radionica cirkuskih vještina koju vodi Loop cirkus.

Biogradski srednjoškolci okušat će se u stvaranju kratkih filmova u audiovizualnoj radionici pod nazivom „Kreativni kadrovi“, a posjetitelji će ih imati priliku pogledati na Festivalu.

Novost ovogodišnjeg programa je dio posvećen djeci koji nudi zabavni i edukativni sadržaj. Najmlađi će moći uživati u edukativnom lutkarskom mjuziklu, „Pingvin u Hrvatskoj“ u izvedbi Studia Suncokret, sudjelovati u izradi figura od balona te uživati u komičnoj cirkuskoj predstavi, „Monsieur Kriche“.

Program će završiti spektakularnom vatrenom cirkuskom predstavom „Plamen“, u izvedbi Loop cirkusa.

U programu je i storytelling tura kroz Biograd na Moru i njegovu povijest, te književni program „Književni susret: Želimir Periš i Tea Tulić“ kojega moderira Iva Mirčić.

Festivalsko slavlje kulminira koncertom kojeg u 20.00 sati otvara punk-blues bend M.O.R.T., a završava u velikom stilu koncertom poznatog Vojka V.

3. Festival kulture i komunikacija otvoren je za sve željne širenja vidika, stjecanja novih vještina, i naravno, uživanja u obilju zabave za sve uzraste!


Reci što misliš!