šećer dodajete ... kad?!
Nekoliko trikova za najbolju tursku kavu
Ako niste zadovoljni kakvog je okusa turska kava koju ste pripremili, obratite pažnju na nekoliko detalja prilikom kuhanja.
Najvažnije je da mješavina bude kvalitetna i da na njoj ne treba štediti. Ne treba čekati da voda proključa na početku, prije ključanja je maknite sa štednjaka. Dio vode se nalije u šalicu, a u ostatak se dodaje kava.
Promiješajte da nema grudica i vratite na štednjak.
Neposredno prije ključanja ponovo maknite sa štednjaka i dodajte vodu koju ste na početku odlili. Ponovno vratite na štednjak i pričekajte da proključa, piše Klix.ba.
Kada maknete sa štednjaka, pričekajte nekoliko sekundi i dodajte žličicu hladne vode. Nakon toga možete poslužiti kavu.
Najčešće greške koje kvare okus turske kave su:
– previše miješate kavu
– dopuštate da kava nekoliko puta dođe do vrha džezve tijekom kuhanja
– šećer dodajete nakon što skuhate kavu, treba ga dodati dok je voda u džezvi hladna.
Izdvojeno
-
Film svi vjerojatno znate na pamet, ali evo deset stvari koje niste znali o ‘Sam u kući‘
-
Povodom blagdana Sv. Lucije najmanji bolesnici dobili su prigodne darove kako bi i oni osjetili radost predbožićnog ozračja.
-
-
Taksisti dobivaju svoju “osobne kartice”: Vrijediti će pet godina, provjeravati će se niz kriterija
Reci što misliš!