Lifestyle

astro kantun

Mjesec koji je pred nama pun je novih početaka, a ekvinocij je točka preokreta

Mjesec koji je pred nama pun je novih početaka, a ekvinocij je točka preokreta
Iva Pejković

Proljetni ekvinocij se pojavljuje na sjevernoj hemisferi u ponedjeljak, 20. ožujka/marta 2023. u 22:24 SEV. Mjesec koji je pred nama pun je novih početaka, a ekvinocij je točka preokreta.

U vrijeme ekvinocija nemamo nijedan veliki planet u retrogradnom kretanju. To znači da imamo snažnu energiju za napredak. Energija stvaranja također je visoka, stoga neka vaša vibracija bude podignuta, vaše srce i um otvoreni.

Ovo je vrijeme ponovnog rađanja, vrijeme za hrabrost i lijepe emocije. Energetska mreža Majke Zemlje prelazi u savršen sklad, dopuštajući nam da upijemo energiju ravnoteže i obnove.

Proljetni ekvinocij također je usklađen s početkom vladavine Ovna, a kako je Ovan prvi znak zodijaka, smatra se početkom nove astrološke godine i početkom nove avanture oko Sunca.

Proljetni ekvinocij donosi i dolazak novog godišnjeg doba. Za one na sjevernoj hemisferi predstavlja početak proljeća. Za one na južnoj hemisferi, to predstavlja početak jeseni.

Sve ovo u kombinaciji čini proljetni ekvinocij moćnim danom za usklađivanje s našim višim ja, fokusiranje na obnovu i stvaranje ravnoteže.

Ovisno o tome što Majka Priroda radi oko nas i gdje smo na našem osobnom putovanju oko Sunca, možemo se osjećati pozvanima da procvjetamo i niknemo, ili se možemo osjećati pozvanima da uđemo unutra i povučemo se.

Prigrlite mjesto na kojem jeste i priznajte da se, baš kao što se godišnja doba mijenjaju, mijenjaju i vaše životne okolnosti. A pod ovim ekvinocijem sve je moguće.

U vrijeme ekvinocija 2023. nemamo nijedan veliki planet u retrogradnom kretanju. To znači da imamo snažnu energiju za obavljanje poslova i napredak.

Neposredno prije vrhunca ekvinocija 17.3., Mars, vladar Ovna i planet povezan s akcijom, motivacijom i obavljanjem poslova, napušta svoju post-retrogradnu fazu sjene, šaljući nalet energije na naše kozmičko nebo.

Zatim, ubrzo nakon što Ekvinocij dosegne svoj vrhunac, 21.3. doživljavamo mladi Mjesec u znaku Ovna koji otvara neke nevjerojatne prilike za nove početke i postavljanje namjera.

Mlad Mjesec u znaku Ovna obično je jedan od najboljih u godini za postavljanje namjera i sadnju sjemena za našu budućnost, a ove godine smo obdareni s dva mlada Mjeseca u znaku Ovna, ovaj 21.3. i drugi 19.4., i tada se događa vrlo moćna pomrčina Sunca u vrijeme mladog Mjeseca.

Mladi Mjesec u znaku Ovna otvorit će put energijama pomrčine koje će se razotkriti sljedećeg mjeseca. Pomoći će nam da se pripremimo za novo poglavlje koje će se otvoriti. Napunit će nas i obnoviti iznutra prema van kako bismo bili spremni koračati ovim novim putem koji se otvara.

Kako biste prihvatili sve te energije, koristite ekvinocij da upijete energije ravnoteže. Iskoristite ovu energiju da se vratite u stanje nulte točke u kojoj ste stabilni, sigurni i cjeloviti u onome što jeste.

Iskoristite energiju ekvinocija da unesete ravnotežu u svoju rutinu, u svoju prehranu i u svoj način života. Priznajte gdje su stvari izvan ravnoteže i radite na tome da unesete lakoću i sklad u ta područja.

Provedite vrijeme u prirodi upijajući harmonizirajuće zrake energetske mreže i prepoznajte da su nove prilike moguće. Postavite namjere, vizualizirajte što želite privući i ostanite otvoreni.

Mjesec koji je pred nama pun je novih početaka, a ekvinocij je točka preokreta. Energija stvaranja je visoka, stoga neka vaša vibracija bude podignuta, vaše srce otvoreno, a vaš um proširen.


Reci što misliš!